Hvorfor siger jeg ja til gaver på bloggen?

Weekend lækkerier: Sukkerfri gulerodskage!

Jeg synes du skal bage i dag! Jo du skal! Var det ikke noget med en lækker gulerodskage med saft, kraft og smag? Fortæller du ikke dine gæster at den er sukkerfri, så opdager de med garanti ingenting. Så godt smager den!

Jeg render rundt og hygger med mig en masse farve, musik og glade mennesker til Colorrun i København i dag, men hvis du ikke er så heldig at skulle med, så vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at gå i køkkenet. Nu er forventningerne muligvis sat højt, men jeg tør godt vædde med, at de holder stik. Denne kage vakte i hvert fald stor jubel hos min kæreste, der ellers plejer at være pænt skeptisk over mit sunde hjemmebag. Han mener at jeg altid bager med de samme ting; æggehvider, bananer, proteinpulver og Fiberhusk… Tsk tsk, det kender jeg ikke noget til! Derfor gjorde jeg mig virkelig umage med denne opskrift og prøvede at ramme både smag og tekstur på en traditionel gulerodskage. Det lykkedes sgu ret godt hvis jeg selv (og min kagefyldte mave) skal sige det…

Opskrift til 1 stor kage:

 • 1 blød banan
 • 3 store gulerødder
 • 75 gram glutenfri havregryn
 • 2 scoop proteinpulver med vaniljesmag
 • 1 spsk Fiberhusk
 • 2 æg (eller 3 æggehvider)
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1/2 tsk kardemomme
 • Saften fra en halv citron (og saften fra den anden halvdel til glasur)
 • En knivspids salt
 • 50 gram valnødder
 •  2 spsk skyr

Blend havregryn til mel og bland med kanel, kardemømme, Fiberhusk, bagepulver, salt og proteinpulver. Mos bananen i den tørre blanding og rør derefter æg og skyr i dejen. Riv gulerødderne groft og tilsæt dejen når den er fin og sammenhængende. Til sidst tilføjer du grofthakkede valnødder og putter hele herligheden i en kageform som du enten smør med olie eller beklæder med bagepapir. Bag hele kagen ved 175 grader varmluft i 35-40 min, men mærk efter undervejs, den må ikke blive tør. Når kagen er kølet af, kan du putte lækker glasur på toppen.

Opskrift til glasur;

 • 1 smørreost light
 • Saften fra den anden halvdel citron
 • 4 spsk sukkerfri flormelis (eller ægte flormelis)
 • En smule vand (eventuelt)

Bland det hele godt sammen og smør på kagen. Nu skal den bare nydes! Jeg ved desværre ikke om kagen er fryseegnet, da den på mystisk vis forsvandt ret hurtigt… Jeg kunne dog forestille mig, at selve kagen fint kan fryses, men glasuren skal nok laves frisk.

Skal du have kage i weekenden?

 

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Katja

  Kan man udskifte proteinpulver med noget ? Tænker evt bare almindelig hvedemel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har du evt ernæringsfordelingen på kagen?? Den lyder super lækkernes alle de gode ting.. og nu du nævner proteinpulver, tænker jeg du også går op i protein, kulhydrat og fedt indhold? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Uh, det har jeg desværre ikke, Susanne. Jeg går op i næringsstoffer, men jeg tæller bevidst ikke specifik fordeling af protein, kulhydrat eller fedt eller kalorier i mine opskrifter, da jeg ved, jeg ville fokusere mere på tal end på smag og mæthed, hvilket jeg ikke har lyst til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Hvorfor siger jeg ja til gaver på bloggen?