Let og lækker aftensmad med laks!

Glutenfri opskritf: Valnødde knækbrød

I går havde jeg min søde familie på besøg til frokost og fik lyst til at servere hjemmebag. Jeg havde købt lidt forskellige oste og ønskede at lavede noget andet end de klassiske kernebrød eller stenaldermuffins.

De her knækbrød blev super vellykkede hvis jeg selv skal sige det. De har en dejlig sødme fra valnødderne som passer godt til ost og så er de sprødere end de knækbrød jeg normalt bager, da jeg valgte at blende hele blandingen til mel. Man kan naturligvis vælge at lave dem grovere.

Opskrift til en hel bageplade:

 • 60 gram valnødder
 • 50 gram glutenfri havregryn
 • 3 æg
 • 2 spsk vand
 • En knivspids salt
 • 3 spsk boghvedemel (eller anden glutenfri mel)
 • En stor håndfuld solsikkekerner

Blend alle de tørre ingredienser i en blender og rør godt sammen med æg og en smule vand. Smør dejen ud på en bageplade, brug evt. en ske til hjælp hvis den er klistret og bag i 20-25 min ved 180 grader varmluft.

Knækbrødet kan spises som tilbehør til frokost, aftensmad, som en let snack med en skive ost eller som et sprødt indslag til madpakken. Det hele holder sig fint i en lufttæt beholder i et par dage, men kan også sagtens fryses hvis du vil fyre op for en stor portion og have liggende til uventede gæster eller akut knækbrøds craving!

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • PerAndersen

  Hvorfor kan knækbrøddet kun holde sig i nogle dage.
  svensk knækbrød kan i princippet holde sig i flere år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kan også sagtens være, det kan holde sig længere. Min erfaring med hjemmelavet knækbrød er dog, at det relativt hurtigt bliver en smule tørt, men jeg plejer også at få det spist indenfor 3-5 dage eller putte det i fryseren 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Let og lækker aftensmad med laks!