Frugtsalat deluxe!

Har du svært ved at finde ro? Mindfulness #1

“Mindfulness betyder at være til stede i øjeblikket”. Uh, den går bare lige i maven. Hvor mange sidder ikke gerne med en samtale kørende, noget musik i baggrunden, en Iphone der liiige skal tjekkes og vist også noget mad i ovnen?

Men der er gode nyheder! Bare et par minutters mental træning hver dag gør det nemmere  at være til stede fordi der dannes nye forbindelser mellem hjernecellerne. Træner du mindfullness i 12 minutter hver dag vil der efter to måneder dannes nye broer i hjernen der fortæller dig; hov, husk lige at være til stede. Du kan naturligvis starte med mindre. Du kan starte med par vejrtrækningsøvelser og helt simpelt øge din bevidsthed om at samle tankerne om NU, ikke hvad du skal spise til aftensmad eller hvordan du skal pakke tasken i morgen, men NU. I starten er det virkelig irriterende og føles enorm forceret, men det vil langsomt føles mere naturligt jo mere du gør det.

Der er nu gået næsten 2 uger af det online mindfulness kursus som jeg anmelder for Dyssekilde Yoga. Det betyder at jeg har hevet mig selv i nakken, taget mig sammen og rent faktisk fået trænet de der 12 minutter dagligt. Det glippede en enkelt dag, men ellers er det blevet en fast del af mit morgenritual. Og i virkeligheden er det jo fjollet ikke at finde tid til. Helt ærligt, det er 12 minutter?

Jeg har taget et mindfulnesskursus før i forbindelse med smertebehandling af mine hofter. Derfor er det ekstra pinligt, at jeg ikke har holdt det ved lige siden. Jeg VED jo at det virker! Alligevel virker det på en måde svært at sætte et sølle kvarter af hver dag til at finde ro. Min krop er urolig, tankerne kører rundt og jeg har svært ved at finde den der “zen” balance som alle de andre yoga/mindfulnesstyper lader til at besidde. Men hov.. Mon ikke det er netop derfor, at jeg har brug for mindfulness?

Jeg kan derfor ikke nu præstere en masse fine resultater med hvor meget ro jeg nu har fundet. Det har jeg nemlig ikke. Jeg har stadig tusind tanker der kører rundt og det er virkelig fjollet, især nu hvor jeg faktisk har ferie. MEN; jeg har nu fået en bevidsthed om, at det her er vigtigt. Og jeg taget taget rådet fra uge 2 i kurset med mig; jeg vil lave 12 min. mindfulness til min morgenmad HVER dag. Bum.

Indlægget er sponseret af Dyssekilde Yoga

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Men hvordan? Hvad går øvelserne ud på? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Godt spørgsmål! Jeg vil gerne beskrive dem nærmere i næste indlæg jeg laver om mindfulness! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Frugtsalat deluxe!