Hvordan kan du hjælpe hvis du ikke kan være bloddonor?

Krydret laks med søde kartofler

Jeg vil så gerne kunne kalde det her for “sommermad”, men men det regnvejr som vejrguderne præsenterer os for i øjeblikket, så er det vist bare helt almindelig aftensmad.. I går blev mine smagsløg forkælet med noget nær den lækreste laks serveret med mit yndlingstilbehør lige for tiden; søde kartofler og bønnefritter. Det passer også til langt de fleste kostplaner, så de fleste burde kunne være med her.

Laks er jo vældig sundt, rig på de gode omega-3 fedtsyrer og med en smag som langt de fleste mennesker kan li. Derfor egner laks sig både godt til hverdags og til gæstemad efter min mening. At det så også er virkelig let at tilberede, det er jo kun et plus. Det kan måske virke spøjst med tomat til laks, men tro mig, det smager virkelig lækkert! Jeg har tidligere lavet ovnbagt laks med tomat og hytteost, den opskrift finder du lige HER.

Krydret laks  i ovnen til 2-3 personer:

  • 300 gram laksefilet (optøet fra frost eller frisk)
  • Urtesalt, peber, timian og chilli
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat
  • Et bundt frisk persille (til pynt)
  • 700 gram grønne bønner (gerne fra frost)
  • 500 gram søde kartofler

Start med at sætte dine grønne bønner og søde kartofler i ovnen. Kartoflerne skal snittes i tynde både og det hele krydres med salt og peber. De kan fint ligge på samme bageplade og skal i alt have ca. 30-35 min i ovnen ved 175 grader varmluft.

I en lille skål blander du tomatkoncentrat med helt finthakket hvidløg og krydderier. Det smør du i et tyndt lag ovenpå laksen og pakker den ind i sølvpapir. Laksen skal have ca. 20 min i ovnen, men pas på den ikke bliver tør og kig gerne til den undervejs. Pynt laksen med rigelig frisk persille inden servering.

Velbekomme!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Hvordan kan du hjælpe hvis du ikke kan være bloddonor?