Hvorfor være bloddonor?

Tirsdagstip: Lav havregryn til mel!

Mangler du ofte en erstatning for mel når du bager? Der kan være mange årsager til at mel fravælges i bagværk, men det er ikke altid lige nemt at finde en erstatning der ikke får brød og kager til at blive usammenhængende, klumpede eller virkelig hårde at bide i. Jeg taler af erfaring.

Denne uges tirsdagstip er derfor en ganske fin, men naturligvis ikke helt perfekt, erstatning for mel! Det vil aldrig få præcis de samme egenskaber som godt gammeldags hvedemel, men det kan bages glutenfrit og med et mere ubehandlet produkt, nemlig havregryn. Det kan diskuteres hvad mel eller havregryn har af sundhedsværdi, men mange i fitnessverden sværger jo til havregryn på diverse kostplaner og så er det ret praktisk at en madvare som man i forvejen bruger hver dag også kan anvendes når man bager.

Har du en kaffekværn, stavblender eller minihakker? Så kan du lave dit eget mel! Du tager såmænd bare en stor håndfuld (evt. glutenfri) havregryn og giver et par minutter i blenderen. Det skal lige have nogle minutter, men så kan det blive til det fineste mel som er genialt i fx. glutenfri knækbrød 

Havregrynsmelet holder sig helt fint i en lufttætbeholder og du kan med fordel derfor lave en stor portion så du har til kommende bageprojekter. God bagelyst!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hvorfor være bloddonor?