Husk: Du kan stadig vinde en rejse!

10 tips hvis du er morgensur!

Følelsen af at ønske hele verden langt væk når vækkeuret ringer, er formentlig velkendt hos de fleste. Det samme er reglen om ikke at starte noget der ligner en samtale før dagens første slurk kaffe (eller 10) er indtaget. Husk på, at godt humør smitter og hvem gider være hende den sure, der spreder dårlig stemning fra morgenstunden?

Her er mine 10 bud på en god start på dagen. De er måske svære at implementere hvis du har meget skiftende arbejdstider og/eller små børn der hiver i dig i alle døgnets timer, men bær over med mig. Jeg skriver ud fra mit eget perspektiv som 25 årig studerende. Måske kan du bruge enkelte elementer fra listen eller tilføje dine egne punkter.

Sådan undgår du at blive morgensur:

 1. Stå op i god tid. Undgå at rive dig selv ud af søvnen med brutal larm fra vækkeuret og stresse rundt i et lille kvarter før du løber ud af døren
 2. Lav sund og lækker morgenmad der både tilfredsstiller øjne, smagsløg og maven
 3. Invester i en wake-up light, der vækker dig med stigende lys og blide lyde.
 4. Drik god kaffe! Det er ikke bare et skud energi, det er en dejlig pause hvor du starter hele systemet.
 5. Har du meget tid og overskud, så lav 10-15 minutters mindfulness lige inden du gør dig klar til dagen
 6. Find din indre mormor frem og forbered alt aftenen inden, så du ikke skal stresse om morgenen. Min madpakke er altid lavet, min taske er stort set pakket og endda mit tøj er som regel lagt frem. Det hele eliminerer stress fra morgenstunden.
 7. Tænk på mindst 3 positive ting du glæder dig til i løbet af dagen. Det kan både være stort eller småt og det må gerne føles lidt fjollet, men det virker faktisk! Et positivt sind kommer ikke af sig selv, det skal trænes!
 8. Kig din kalender igennem og forbered dig stille og roligt mentalt på dagen.
 9. Hør dit absolutte yndlingsmusik mens du børster tænder og syng/dans gerne med!
 10. Vær bevidst om, at der er langt flere hverdage end weekenddage. Vil du virkelig være sur langt de fleste morgener resten af dit liv???

Har du gode råd til de morgensure?

bloglovin_annawarrington
   

3 kommentarer

 • Cathrine

  Rigtig god liste! Jeg er selv mormor, i hvert fald med at have madpakken smurt og tasken pakket aftenen inden. Jeg kan ikke komme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Rigtig god liste! Jeg er selv mormor, i hvert fald med at have madpakken smurt og tasken pakket aftenen inden. Jeg kan ikke komme igennem en morgen uden at høre mine yndlingssange.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Husk: Du kan stadig vinde en rejse!