Hemmeligheden bag vægttab #1

5 fordomme om blondiner…

Jeg har farvet mit hår lyst siden gymnasiet. Det klæder mig med lyse lokker (synes jeg selv) og jeg er glad for mit hår. Nu er det imidlertid sådan at der er en del fordomme forbundet med at være naturlig og/eller kunstig blondine… For et par uger siden snakkede jeg om fordomme imod sundhedsbloggere, da fordomme som bekendt er til for at blive brudt!

Måske kan du selv genkende nogle af dem?

  1. Blondiner er dumme uden særlig mange brikker at rykke rundt med
  2. Blondiner er overfladiske og bruger meget tid på deres udseende
  3. Blondiner går mere op i kunstige negle end i samfund og politik
  4. Blondiner farver deres hår for at få mere opmærksomhed (og klæder sig derfor også vulgært)
  5. Blondiner har det sjovere (læs: går i byen hver weekend)

Nå, skal vi så se om der er hold i de sørens fordomme?

1/ Intelligens er ikke entydig. Der er mange måder at være intelligent på og hårfarve (hverken naturlig eller kunstig) har mig bekendt intet med hverken IQ, social intelligens eller andre mentale kompetencer at gøre. Jeg har mødt mange kloge mennesker på hver deres måde og de har haft alle tænkelige hårfarver. Til hverdag læser jeg statskundskab og anser bestemt ikke mig selv for dum – selvom jeg farver mit hår lyst.

2/ Overfladisk? Det afhænger vel af definitionen på overfladisk. Mon ikke de fleste mennesker i større eller mindre grad bruger tid på deres udseende? Jeg elsker at dresse up i lækre kjoler med røde læber og lækre sko, men jeg går hjertens gerne på strøget, på studiet eller ud at handle med fedtet hår og ingen makeup. Alting til sin tid. I øvrigt siger mængden af makeup intet om hverken din personlighed eller din intelligens. Bliver professoren eksempelvis mindre dygtig til sit fag fordi hun får lavet lyse striber eller går med læbestift på en højhellig tirsdag?

3/ Fordommen om kunstige negle vs. interesse for politik minder lidt om punkt 2 (men vi blondiner er jo heller ikke helt skarpe!) Jeg har aldrig selv haft kunstige negle og hvis jeg havde, gætter jeg på at de ikke ville holde mig synderligt ikke tilbage fra at være frivillig i diverse politiske foreninger eller blande mig i alle de politiske debatter jeg kan komme i nærheden af.

4/ Jeg klæder mig ikke særlig vulgært (synes jeg selv), men ser både brunetter, blondiner og alt derimellem klæde sig meget forskelligt. Det er individuelt hvad man opfatter som vulgært, for meget, for kedeligt osv. Det er altsammen subjektive betegnelser og kan derfor ikke bruges som standarder til at vurdere noget som helst. I øvrigt gælder samme pointe som punkt 2. Om du klæder dig med brysterne i fokus hver eneste dag siger det intet om hverken din personlighed eller intelligens! Det vigtige er, at du selv føler dig godt tilpas i dit tøj.

5/ Har blondiner det sjovere? Jeg tvivler. Jeg har i hvert fald både festet som brunette og blondine og mærkede ingen forskel (eller måske har jeg bare drukket for mange sjusser til at bemærke ret meget). Gå i byen hvis du har lyst og dans til den lyse morgen. Eller bliv hjemme hvis du har lyst. Se en god film og skid hul i andres forventninger til hvad du bør bruge din weekend på – uanset hvilken hårfarve du har valgt at have.

Læs også indlægget hvor jeg smadrer 5 fordomme om sundhedsbloggere lige HER. Er du interesseret i forskellige former for intelligens? Så tjek Amalies (ja, hende fra Paradise!) temalørdag på DR2 hvor hun undersøger intelligens.

Har du oplevet fordomme om din hårfarve?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hemmeligheden bag vægttab #1