Rabatkode udløber i morgen!

Glutenfri broccoli boller!

I går bagte jeg nogle lækre svampede boller ud af en ret spøjs ingrediens; broccoli! Jeg har set flere på sociale medier prale med diverse “grøntsagsbrød”, men har aldrig helt selv forstået konceptet. Jeg har bagt den klassiske blomkålspizza og også forsøgt mig med sød kartoffel pizzabund, men har aldrig helt knækket koden til succesfuldt at bage boller med grøntsager. Før nu!

Tricket kom, da jeg havde købt for meget broccoli. Det begyndte at se lidt træt ud inde i køleskabet, og min dårlige samvittighed kunne ikke bære at smide det ud, så jeg kogte det hele. Jeg kunne jo altid smide det i nogle salater, tænkte jeg. Det kolde broccoli så bare aldrig særlig lækkert ud, når jeg åbnede køleskabet. Nu er jeg ret stædig anlagt, og det broccoli måtte da kunne bruges til noget! Derfor fik jeg idéen om, at det måske kunne bruges som base til nogle boller…

Opskrift på 10 mellemstore boller

  • 1 helt hoved broccoli (kogt)
  • 60 gram glutenfri havregryn
  • En stor håndfuld solsikkekerner
  • 2 æg
  • 1 spsk Fiberhusk
  • 3 spsk. boghvedemel (kan erstattes af andre typer mel)
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver

Start med at blende det kogte broccoli til en kold mos. Bland mosen sammen med æg og rør godt rundt. Blend herefter både havregryn og solsikkekerner helt fint indtil det har samme konsistens som mel. Se hvordan HER. Derefter blander du broccolimosen med havregryn, solsikkekerner, bagepulver, salt og fiberhusk. Lad det hele trække i ca. 5 min og hæld derefter langsomt boghvedemel i, under omrøring, lidt efter lidt. Dejen bliver ret klæg og kan ikke formes til boller, så jeg tager bare en ske og laver “klatter” på en bageplade. De skal bage i 25-30 min ved 180 grader varmluft.

Bollerne smager skønt til en hjemmelavet brunch, en hurtig omgang morgenmad, til frokost med pålæg og æg, eller bare som hapser i tasken.

Du kan finde flere opskrifter på glutenfri boller i form af quiona boller, hørfrø boller og kerneboller ved at klikke på de forskellige links.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Rabatkode udløber i morgen!