10 tips hvis du er morgensur!

Hemmeligheden bag vægttab #2

Hvad afgør om du kan holde dit vægttab eller om du falder tilbage i gamle usunde vaner? Jeg har ikke selv været igennem et større vægttab, men jeg har spurgt en række inspirerende bloggere og instagrammere om deres erfaring med dette svære emne. I dag får Camilla Veideland ordet og fortæller om hendes udfordringer med uønskede kilo, stressede tanker og alt derimellem.

Hun har taget over 40 kilo på og smidt dem igen. Det er fandeme sejt!  Følg Camillas blog lige HER og Instagram HER

Hvad er (kort) din historie med din krop og dit vægttab?

Jeg havde taget 40 kilo på, på under et år da jeg var 17 år. Jeg var meget syg i den periode og havde det dårligt både fysisk og psykisk. I 2012 (da jeg var 18 år) blev jeg ramt af blodpropper og anæmi, som endte med at være et vendepunkt i mit liv. Derfra tog jeg for alvor kampen op om de alt for mange kilo min krop havde erhvervet sig.

De første 20 kilo smed jeg ved at træne og spise med omtanke. Jeg trænede omkring 5 gange om ugen og levede et helt normalt liv uden at være fanatisk. Da vægten havde stået stille i et halvt års tid, fik jeg mulighed for at komme under Kira Eggers vinger. Hun satte skub i det hele og jeg kom hele tiden tættere på drømmekroppen. Men som alt andet, så vil mere have mere og jeg endte med at overtræne og blive fanatisk med min kost. Jeg havde en periode hvor jeg trænede 2-3 gange om dagen og hvor mine tanker kun omhandlede træning og mad. Til mit held fik min familie og Kira stoppet mig, hvilket jeg i dag er meget taknemlig for. Nogle gange skal man lidt på afveje, før man finder den rette vej, som jeg endelig har fundet.

Jeg er kommet i mål og har tabt de 40 kilo, som jeg havde taget på. Jeg træner, når jeg vil, og jeg spiser, hvad jeg har lyst til. Det har været en vanvittig hård kamp med en masse skrammer undervejs – men jeg kom igennem, og det er jeg vanvittig glad for.

Hvad var/er din primære motivation for at ville tabe dig?

Jeg var tæt på at skrive, at min motivation selvfølgelig var, at jeg gerne ville være sund og have det godt – men det ville være verdens største løgn. Motivationen var, at jeg gerne ville se mega godt ud. Jeg ville gerne have min gamle krop tilbage. Egentlig var jeg i starten fløjtende ligeglad med sundhed. Jeg ville gøre alt for, at få ”mit ønske” opfyldt. Jeg er næsten sikker på, at hvis jeg havde fået at vide, at jeg ville tabe mig hurtigt, hvis jeg spiste opvaskemiddel, så ville jeg gøre det. Så desperat var jeg.

Hvad mener du er den største udfordring for et succesfuldt vægttab i dag? (Både ift dig som individ og samfundet generelt)

At det ikke er acceptabelt at være overvægtig – men det er heller ikke okay at være fanatisk. Specielt det med at være fanatisk, er noget man ofte får at vide man er under et vægttab. Hvis man siger nej tak til eksempelvis et stykke kage, så skal man som regel takke nej omkring 10 gange (man får virkelig testet ens rygrad), og når de endelig giver op, kvitterer de ofte med en kommentar som ”hvor er du bare blevet fanatisk”. I sådanne situationer ville det være mere motiverende, hvis man ikke først lige skulle have testet sin viljestyrke (den er ikke lige god hver gang!).

Derudover er det også en kæmpe udfordring at holde modet oppe, når vægten står stille. Det kræver meget at holde det hårde arbejde kørerende, når det går langsomt. Tålmodighed er nøgleordet!

Læs første del af Hemmeligheden bag vægttab HER

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

10 tips hvis du er morgensur!