10 random facts om mig!

Ugens sunde citat #5

Ugens sunde citat kommer fra en yderst sej og inspirerende kvinde, nemlig Fie Friedrichsen, der har tabt sig hele 70 kg – ved egen hjælp. Hun er blevet interviewet til det nyeste FitLiving og der var der, jeg faldt over denne uges sunde citat.

Fies historie er som bekendt inspirerende i sig selv, men hun rammer i nedestående citat virkelig plet, mener jeg. Overvægt og sundhedsmæssige problemer handler nemlig ikke “bare” om mad. Det handler om individuelle mennesker med individuelle følelser.

Når et problem som overvægt kun omtales på aggregeret niveau som et samfundsproblem, går rigtig meget tabt. Naturligvis er det nødvendigt at se på tendenser i samfundet, lave store og brede forskningsforsøg, og se på linjer på tværs af forskellige befolkningsgrupper. Men en reel forståelse for de mange komplekse dynamikker der er i spil når vi snakker om overvægt, vægttab og helbred, må og skal komme baseret på en individuel forståelse.

Fie omtaler hendes første år med kampen imod kiloene som ensom, eksemplificeret ved situationen ved lægen. Det er ikke før hun tager hånd om følelserne, de mentale aspekter, at hun får (bragende) succes med sit vægttab. Det er både en vigtig og drøn inspirerende pointe!

Læs tidligere ugers sunde citater lige HER. Citaterne kan både være nye, gamle, inspirerende, provokerende og alt derimellem. Jeg håber blot, at de på den ene eller anden måde sætter tanker i gang om sundhed og hvordan vi tænker om sundhed i dag.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

10 random facts om mig!