Fedtfattigt snickers smørrepålæg!

Er vi alle slaver af sundhed? Ugens sunde citat #9

I gamle dage bad man til gud, levede efter de biblens ord og frygtede straffen, hvis man ikke var en god kristen. I dag beder vi til slankeguruen i TV, lever efter paleo-princippernes ord og frygter straffe, hvis vi indtager sukker eller fedt i forkerte mængder.

Er sundhed blevet vor tids største religion? Er vi alle slaver efter de nyeste sundhedstrends i en sådan grad, at det styrer vores liv?

Vi vil alle gerne præstere på livets mange fronter, og det skal helst være med det samme. Vi skal gerne have gang i en stor og spændende karriere, hvor vi rigtig kan realisere os selv, men samtidig får vi naturligvis tid til at træne 5-6 gange om ugen. Ja, faktisk stresser vi af mens vi træner, det er jo “me-time”, ikke? Det samme gælder vores hjemmelavede, økologiske og sunde mad, som vi elsker at tilberede hver dag til os selv og vores nærmeste. Vi viser vores store hverdagsoverskud frem på de sociale medier, hvor vi også sørger for at hygge os, være livsnydere, på den helt rigtige og overskudsagtige måde med god rødvin, mørk chokolade og en god bog.

Jeg kan tage udgangspunkt i mig selv. For hvis skyld viser jeg min fine morgenmad frem på Instagram? Hvorfor er det vigtigt for mig at mine Facebookvenner ved, at jeg skal til New York i november med en frivillig studenterforening? Det signalerer jo dét vi alle gerne vil have; overskud.

Sundhed er i dag blevet et succeskriterie hvormed vi måler os selv og hinanden. Sundhed signalerer nemlig overskud. Og det vil vi allesammen gerne have!

Ugens sunde citat kommer fra en artikel i Information, hvor lektor i anvendt filosofi Morten Ebbe Juul Nielsen mener, at nutidens forståelse af sundhed er et “undertrykkelsesregime”. Læs hele artiklen HER
Men hvor er det hele menneske henne i den evige søgen efter det perfekte? Bliver vi mere lykkelige af at løbe et marathon og sige nej til kanelgifler? Det er naturligvis meget firkantet sat op, og sundhed er ikke sort/hvidt.

Jeg tror, det er farligt at dømme sig selv og andre på deres niveau af sundhed. Det bliver nemlig hurtigt et løb, som hverken du eller andre kan vinde. Pludselig skal det være sundere, bedre, højere og vildere. Men jeg er jo ikke bedre selv.Jeg udgiver også kun de fine billeder, når min mad er sund og flot.

Sundhed bør i bund og grund gøre dig glad, ikke være en konkurrence. Stræber du efter perfektion, vil du følge alle sundhedsbud til punkt og prikke for at komme i sundhedshimlen (hvor det flyder med skyr og god samvittighed)? Så risikerer du at gå glip af det som er allersjovest, nemlig livet.

Læs tidligere ugers sunde citater HER

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Fedtfattigt snickers smørrepålæg!