Er sixpack lig med sundhed?

Hemmeligheden bag vægttab #4

Der findes tusindevis af forskellige slankekure, slanketips og diverse produkter, der alle lover det samme; bliv slank i en fart! Men hvor mange af de tips kan egentlig bruges i virkeligheden? Det afhænger af hvem du er. Der findes desværre ikke én magisk løsning, men der findes en sund livsstil, der passer til dig og din krop.

Hvis du selv har prøvet at kæmpe med overflødige kilo, ved du sikkert også, at der er ligeså mange forskellige løsninger, som der er mennesker. Derfor har jeg valgt at interviewe en række forskellige kvinder, der alle har det til fælles, at de har været igennem et vægttab. Deres erfaringer er baseret på personlige historier, og forhåbentlig kan de inspirere andre i lignende situationer.

I denne uge er det en sej ung kvinde, som jeg har lært at kende via Instagram, der får ordet. Hun hedder Camille Maja og fortæller sin historie her.

Hvad er (kort) din historie med din krop og dit vægttab?

Jeg var lige kommet hjem fra Australien, hvor jeg havde været i 9 måneder. Inden jeg tog afsted syntes jeg selv, at jeg vejede de populære 5kg for meget, men jeg steg og steg i kg mens jeg var afsted, og jeg stoppede helt med at veje mig, da jeg i Maj 2012 vejede 80 kg. Om jeg vejede mere eller mindre, da jeg begyndte mit vægttab i August samme år, ved jeg ikke, men det er i hvert fald helt sikkert at jeg vejede aaaalt for meget til min højde på 170. Jeg vendte mit liv 180 grader og begyndte på sundere kost med en masse grønt og kød og cuttede alt det usunde i hverdagen. Derudover, når jeg var til fødselsdag etc., så spiste jeg stadig hvad der blev serveret, men jeg var mere påpasselig og tog bare et enkelt stykke kage, i stedet for de 3 stykker jeg nok normalt ville have taget.

Jeg trænede ca. 5 gange om ugen, hvor det kun var cardio 3 af gangene og derudover lavede jeg et full body program de andre 2 gange. Jeg trænede meget men det gik mig ikke på, fordi jeg simpelthen var så træt af min krop og der bare skulle ske noget NU! Der gik 6 uger og så havde jeg allerede tabt 10kg – ja, det lyder ekstremt, men jeg gik virkelig også til den. Derefter tog det yderligere 6 uger at tabe 5 kg. Det kan lade sig gøre at tabe sig, hvor du samtidig kan spise lidt usundt i weekenden eller til et event – Det hele handler om måde og det er sådan en sund livsstil er for mig.

Hvad var din primære motivation for at ville tabe dig?

Da jeg begyndte at tage mere og mere på, var jeg konstant i dårligt humør. Ingen vidste det, da jeg var flov over mig selv og de følelser jeg havde om min krop. Jeg begyndte at klippe alle mærkerne ud af mit tøj – der var da ingen der skulle se, at jeg var kommet op i en stor størrelse! Jeg var så flov. Så den primær motivation var, at jeg ville være glad for min krop, hvilket jeg bestemt er blevet i dag!

Hvad mener du er den største udfordring for et succesfuldt vægttab i dag? (Både ift. dig som individ og samfundet generelt)

Jeg mener helt klart, at der ligger en udfordring i alle de opstillede billeder på Instagram og andre sociale medier. Derudover er ens selvbillede også en udfordring. Det at jeg har vejet for meget, har helt sikkert sat nogle spor hos mig, og er sikker på, at jeg vil være ”skadet” for evigt. Med det mener jeg, at jeg altid vil have en frygt for at blive overvægtig igen. Så min største udfordring er helt klart min egen kritik, hvilket er blevet meget bedre end for bare et halvt år siden!

Følg med i Camilles sunde liv på hendes blog HER eller på Instagram HER

Læs de andre indlæg i serien om vægttab lige HER

bloglovin_annawarrington
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Er sixpack lig med sundhed?