Sukkerfri søndagskager!

Mormors hjemmelavede æblemos!

Jeg er så heldig, at have nogle helt fantastiske bedsteforældre. De har betyder meget for mig igennem hele min barndom, ungdom og gør det stadigvæk, nu hvor jeg er blevet voksen.

Min mormor har altid bagt en sørens masse kager og boller, og sat en stor ære i, at alt var lavet fra bunden. Den glæde til bagværk, har jeg i den grad taget til mig og jeg elsker også selv at bage, hvilket bloggen her vist også bærer præg af… Kategorien “bagværk” er i hvert fald godt fyldt!

I sidste weekend var jeg et smut i Jylland og med mig hjem fik jeg en portion af min mormors lækre, hjemmelavede æblemos. Opskriften er såre simpel, men giver et super lækkert resultat:

  • 5-6 store æbler (gerne en lidt syrlig æblesort)
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker (eller sødemiddel)
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 dl vand (rør godt rundt og tilsæt lidt efter lidt)

Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Put dem i en gryde med vand, så de lige er dækket af vandet. Tilsæt kornene fra vaniljestangen (og lad hele stangen koge med), salt og sukker eller sødemiddel. Lad det hele simre ved svag varme og rør godt rundt undervejs. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt. Efter 15-20 min vil du have en dejlig, hjemmelavet æblemos. Du kan tilføje kanel eller andre krydderier, hvis du har lyst.

Du kan nyde æblemosen som topping på din havregrød, rørt i din skyr eller som lækkert tilbehør til proteinpandekager.

At vokse op med sine bedsteforældre, er et stort privilegium, og ikke noget der bør tages for givet. Så husk lige at give din mormor og morfar et ekstra stort knus næste gang du ser dem!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Sukkerfri søndagskager!