Dumme ting fra Instagram #1

Personligt indlæg: Om kalorier

Hvorfor tæller jeg ikke kalorier? Fordi jeg bliver skør i bolden af det. Meget simpelt. Jeg anser mig selv for at være både intelligent, relativt rationel og ganske stærk mentalt. Men jeg kan ikke styre kontrollen over maden. Er det svagt? Nej, jeg mener omvendt, det er stærkt at kunne erkende sine egne svagheder.

Jeg har tidligere spist efter en kostplan, hvor det fungerede fint med en faglig dygtig træner på sidelinjen. Men det kræver en krop, der samarbejder. Når jeg får mange smerter og mister kontrollen over min krop, så forsvinder min kontrol med mad. Enten spiser jeg alt for meget sukker, snacker konstant og forsøger at spise de fysiske smerter væk. Eller også begrænser jeg al min mad og gider ikke spise noget.

Jeg tror ikke, at jeg er den eneste, der spiser med følelserne.Der er rigtig mange der enten under eller overspiser, og begge dele er rigtig usundt. Både for dit hoved og din krop.

Det første billede er fra 2012 et par måneder efter en stor hofteoperation. Jeg var tynd og bestemt ikke glad. Udover en forbedret billedkvalitet, har jeg det også selv langt bedre på billede nummer 2 fra sommeren. Jeg har stadig smerter, men jeg lader det ikke gå udover min mad.

Det usunde mønster udviklede jeg i mine tidlige teenageår, og jeg er meget bevidst om det. Fornemmer jeg små tegn på, at jeg er ved at miste kontrollen over maden i den enten for usunde eller for restriktive retning, stopper jeg op og ændrer mine vaner. Det er vigtigt for min krop og mit hoved med sunde, nærende og lækre måltider. Derfor tæller jeg ikke kalorier for tiden, og der kommer ikke oversigt over kalorier på nogle af mine opskrifter.

Tæller du kalorier?

bloglovin_annawarrington
   

12 kommentarer

 • Mette

  Wow vidste slet ikke du havde været så tynd! Du ser langt sundere og stærkere ud på billed nr. 2. Og nej, det er ikke svagt, det er stærkt af dig at erkende dit til tider problem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Nej, det er bestemt heller ikke et look jeg går efter igen! Jeg havde det fysisk rigtig skidt på det første billede, og det sparker så desværre også nogle mentale udfordringer i gang. Dem er jeg heldigvis langt mere opmærksom på i dag og kan netop komme dem i forkøbet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg er faktisk begyndt at tælle kalorier for et par måneder siden. Det fungerer helt ærligt skide godt for mig. Jeg kan enormt godt lide at vide, at jeg har/kan gøre plads til at gå på restaurant og spise sovs, drikke en fadøl eller lignede. Jeg har haft længere perioder, hvor jeg ikke har talt kalorier, men for tre-fire år siden, talte jeg kalorier for at tabe mig. Jeg kun spise 1200 kcal om dagen. Det var forfærdeligt. Nu er jeg heldigvis blevet langt mere erfaren på kost (og træning) siden, så jeg har lært at forstå, hvad jeg har behov for. Lige nu fungerer kalorietællingen, da den skaber et overblik, men hvis jeg mister lysten, så stopper jeg naturligvis bare 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Michelle 🙂 Det er dejligt at høre, at kalorietælling fungerer godt for dig. Vi er heldigvis alle forskellige og der er forskellige metoder, der virker for os hver især 🙂 De 1200 kcal dagligt lyder bestemt ikke særlig sundt for hverken krop eller sind, så det glæder mig meget at høre, at du i dag spiser bedre og mere! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes det er så fint, at du melder sådan noget ud – så har vi andre det ikke så dårligt over, at vi heller ikke tæller kalorier 😉
  Jeg tænker meget over, hvad jeg putter i kæften, men det skal ikke styre mit liv! Hvis jeg har lyst til et stykke kage i weekenden eller en sodavand, så tager jeg det sgu’! 🙂 I hverdagene forsøger jeg at passe på og ikke spise sukker og stivelselse, men i weekenden (ja, det er altså fredag-søndag), der spiser jeg, som det passer mig. Jeg synes livet er for kort til at tælle sin mad.

  Lev livet fuldt ud, man får kun én chance! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Jannie. Jeg er helt vild med din sidste sætning, det er nemlig så rigtigt! For nogle er kalorietælling naturligvis et godt redskab, men for andre (inkl mig selv) fungerer det bare ikke i længden. Jeg er helt enig med dig i, at en fornuftig balance i kosten, er langt bedre for både krop og sind på længere sigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har dyb respekt for dem, som virkelig får kalorietælling til at fungere for dem. For mig virker det ikke, jeg får stress af at skulle veje og tælle alt min mad 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det er præcis sådan jeg har det Jannie. Jeg synes det er fedt for dem der kan, men må erkende, at det ikke fungerer for mig. Ikke i de perioder hvor mine hofter brokker sig i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne aldrig finde på at tælle kalorier. Til gengæld er jeg opmærksom på at jeg har tendens til at spise for lidt, hvis jeg ikke holder lidt øje. Så jeg har fokus på mere rigtig mad (og mindre sukker.. haha.. Selvom det kører liiidt op og ned med det) og større portioner i mit eget tempo.

  Jeg har altid været lettere undervægtig, men har taget muskelmasse på de seneste par år og det er jeg svært tilfreds med 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Ditte. Jeg tror der er flere med dit problem, og der er det utrolig vigtigt at huske kalorietætte snacks, gode portioner til måltiderne og selvfølgelig lækker smag i det hele 🙂 Det lyder dejligt at du har taget noget muskelmasse på og er glad for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg tæller kalorier.
  Jeg har altid været overvægtig og jeg begyndte (for anden gang) en livsstils ændring tilbage i Februar. Jeg har smidt 28 kg ud af 37, så jeg er snart i mål. Spiser 1700 kcal pt. og det er udregnet efter mit basalenergibehov og tilrettelagt efter et vægttab på 1 kg om ugen. Jeg sulter ikke, jeg får massere af lækre snacks og vigtigst af alt: Jeg har kontrollen. Det har jeg aldrig haft før. Jeg er udemærket klar over, at jeg ikke skal tælle forevigt – Men jeg forsætter til jeg er i mål og efterfølgende en vis tid, til jeg har lært at stabiliserer min vægt. Der skal jeg nemlig spise omtrent 2700 kcal om dagen (YAY). Jeg er enig i, at det ofte bliver for kontrolleret, når man tæller kalorier. Men jeg har også dage, hvor jeg tillader mig selv, at spise lige hvad jeg har lyst til – og det tager som regel overhånd. Det er én lang læringsprocess, det med kost 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Mia. Først og fremmest; stort tillykke med dit vægttab, hvor er du sej! Det kræver virkelig en stor indsats! Jeg kan sagtens sætte mig ind i at kalorietælling er et brugbart redskab under et vægttab, og kender flere der er glade for det. Vi er heldigvis forskellige og det handler netop om at lære løbende og finde den balance med kosten, hvor man selv trives. Jeg ønsker dig rigtig god vind med de sidste kilo 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Dumme ting fra Instagram #1