Pandekager til dessert!

“Du burde ikke spise medicin”

Jeg fylder min krop med kunstige kemiske stoffer på ugentlig basis og har gjort det i 11 år. Der har været halvandet års pause, men det sidste halve år, er jeg begyndt igen.

I øvrigt aner jeg ikke præcis hvordan de stoffer fungerer, men jeg putter dem i min krop alligevel.

Jeg taler ikke om euforiserende stoffer, der giver mig en fest eller evnen til at tro, at jeg kan gå på vandet. Jeg taler om receptpligtig medicin som er lovligt, men stadig potentielt hamrende skadeligt for min krops sundhed.

“Du burde faktisk ikke spise medicin” har jeg hørt et par gange. Jeg har også fået alverdens velmenende råd med på vejen om at prøve alternativ medicin, massage, akupunktur og alt andet, der ikke kommer i små hvide plasticpakker. For det er usundt – og jeg burde jo være sund.

“Altså.. jeg spiser aldrig piller. Ikke engang panodiler”. Flot for dig, men har du prøvet at have min hverdag? Nej. Så vil jeg rigtig gerne frabede mig kommentarer i den retning.

Uanset om du selv har haft stress, depression eller perioder med smerter, eller om du kender nogen der har kæmpet med en af ovenstående. Uanset om du aldrig har fejlet noget i hele dit liv. Så er det vigtigt ikke at dømme andre. Du har ikke gået i deres sko og de har ikke gået i dine.

Det er så farligt at komme med gode råd, selvom det nogle gange er fristerende, især hvis man selv har oplevet noget lignende. Vi mennesker føler, tænker og mærker verden forskelligt, og derfor vil den “rigtige” løsning heller ikke være ens for alle.

Så nej, jeg “burde” ikke spise medicin. Men livet er ret ligeglad med burde. Og jeg gør absolut det bedste jeg kan for at have en sund og stærk krop. Jeg spiser mine vitaminer, dyrker motion og har prøvet alverdens alternative metoder.

Men jeg vil aldrig undskylde for, at jeg i perioder tager stærke smertestillende piller for at holde min hverdag ud. Det er et følsomt og privat spørgsmål, som jeg oprigtigt mener, at vi skal have tillid til at vi hver især kan finde ud af.

Går du rundt og har dårlig samvittighed over at fylde din krop med kemi i form af medicin? Lad vær. Du gør det helt sikkert så godt du kan!

bloglovin_annawarrington
   

10 kommentarer

 • Jeg ville klart foretrække andet end traditionel medicin eller smertestillende. Men altså.. Jeg har i en uge taget ipren og panodil 3 gange om dagen pga. hold i lænden. Jeg har ikke været hos lægen. Jeg har ikke været hos en fys. Jeg har ikke været hos en kiroprakter. Jeg har ikke været til body-sds.
  Men jeg har taget smertestillende, taget den virkeligt meget med ro og forsigtigt testet min krop dagligt.

  Sådan var det og det gør jeg såmænd gerne igen 🙂 At være i smerter ville bare gøre at min krop blev endnu mere bange og slet ikke turde bevæge sig for “tænk hvis det gjorde ondt”. Vha. smertestillende har jeg kunne bevæge mig lidt og lært min krop at det var ok og jeg ikke døde af det.

  Når det så er sagt, så stiger min interesse for f.eks. z-health; sammenhængen mellem hjernens tolkning af noget der er farligt (mentalt eller fysisk) og det smertesignal det sender tilbage; sammenhængen mellem krop og sind.. Den slags. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Ditte 🙂 Det er vi helt enige om, jeg foretrækker bestemt også mange andre løsninger end traditionel smertestillende, men det er bare i perioder den eneste løsning, der virker for mig. Det lyder som om du er rigtig god til at lytte til din egen krop og være åben for rigtig mange muligheder, det er jeg helt sikker på, at din krop værdsætter. Rigtig god bedring med din lænd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg burde heller ikke fylde min krop med smertestillende og være på “hormonkur” (lovlig og receptpligtig selvfølgelig). Men jeg gør det fordi det er det bedste for MIN krop 🙂 Det har min læge og jeg efter lang kamp(9år) nemlig er fundet ud af det er den måde den virker bedst på!

  Nå pointen her var, at vores kroppe er SÅ individuelle at det(oftest) er os selv der kender bedst, og det skal respekteres 🙂 Selvom gode råd som regel er i den bedste mening, så ville forståelse være bedre 🙂

  God weekend herfra! 😀

  Ps. Du er så dejlig ærlig at følge, fortsæt gerne den gode “blogstil” 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for de fine ord Henriette 🙂 Det handler nemlig om at finde ud hvad det virker for ens egen krop og så glemme andres velmenende råd, hvis man ikke kan bruge dem til noget. Vi er alle forskellige (heldigvis!) og derfor virker vores løsninger sjovt nok også forskellige. Det ville nemlig være dejligt med mere forståelse hele vejen rundt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har taget diverse medicin de sidste 3-4 år flere gange om dagen pga. smerter. Lægerne har endelig i sommers givet mig en diagnose slidgigt i fødderne. Så jeg kommer sikkert til at tage medicin resten af mit liv bare for at holde mine smerter på et niveau hvor jeg kan holde det ud. Jeg har tidligere brugt 2 år i fertilitets behandling og de hormoner er sikkert heller ikke sunde. Men nogle gange er de alternative metoder bare ikke noget der virker eller virker nok. Jeg har ikke dårlig samvittighed for jeg ved hvor lidt jeg kan uden den medicin. Det føles som at gå på glasskår eller noget i den stil. Det får jeg ikke en almindelig hverdag ud af, så hellere medicin, sund mad og motion.

  Så du er ikke alene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Helle. Det lyder som en meget hård kamp du allerede har været igennem og fortsat kæmper. Jeg synes det er fedt at høre, at du ikke har dårlig samvittighed. Det bør du nemlig på ingen måde have! Tak for tankerne og held og lykke fremover med det hele 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Du rammer så rigtigt med det her indlæg Anna! Har selv smerter fra hoften dagligt pga impingment, er blevet opereret, men der er desværre stadig en del slid i leddet selvom jeg kun er 23 år. Tager smertestillende de dagekroppen gør ondt og jeg har brug for det. Fylder det jo ikke på kroppen for sjov, og det er i samråd med læge. Kender desuden flere der tager medicin (både pga fysisk og psykisk sygdom), og som har rigtig god gavn af det og ikke ville kunne fungere uden. Tak for at tage emnet op

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Mange tak for de søde ord Marie! Hvor gør det mig ondt at høre, at du også kæmper med smerter. Jeg ønsker dig alt det bedste og håber du møder forståelse for dit (nødvendige) valg af smertestillende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Tager en (for mig) heftig cocktail af rigelige mængder smertestillende en gang om måneden (tak for det bløder-kvindekrop).
  Har selv haft lidt dårlig samvittighed over det på en eller anden måde, for nej det burde jeg vel ikke. Indtil en læge sagde til mig

  “Hør her, der gives simpelthen ingen medaljer for at rende rundt i smerter.”

  Og hun har jo ret! Plus, som min kloge venindes kommentar “der er jo også bivirkninger ved ikke at tage smertestillende: nemlig smerter!”
  Så nu har jeg accepteret, at min krop kokser op når der er menstruation og piller gør det til at holde nogenlunde ud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Mia! Hvor er det bare godt at høre, at din læge har mødt dig lige præcis der hvor du er. Uden at fordømme, men bare med forståelse – skønt! Og nej, der gives sgu ingen medaljer for at have ondt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Pandekager til dessert!