Krøller eller ej?

Glutenfri halloween tærte med græskar (repost!)

I dag er det Halloween! Måske skal du ud og gøre gaderne usikre i et uhyggeligt kostume? Eller bare spise halloweek slik på sofaen måske, der er mange måder at fejre dagen på..

Jeg har aldrig rigtig været fan af Halloween og har det lidt med aftenen, som jeg har med Valentines dag. Det er da sikkert meget hyggeligt, men det er jo ikke rigtig en tradition her? Jeg mener, vi har bare hapset de amerikanske vaner på denne dag og indført at det nu også er en tradition.

På den anden side er efteråret (og vinteren) hurtig småtrist og kold, så vi mangler sgu også nogle anledninger til at gøre noget ekstra ud af os selv, vores mad og den måde vi er sammen på.

Sidste efterår bagte jeg en drøn lækker vegetarisk halloween tærte med græskar, og den fortjener egentlig ikke sådan lige at gå i glemmebogen, så jeg reposter opskriften her. Tærten er til 3-4 personer, og det kan anbefales med en stor grøn salat til og eventuelt nogle kerneknækbrød.

Bund:

  • 100 gram valnødder
  • 2 æggehvider
  • 1 æg
  • 1 spsk Fiberhusk (eller en håndfuld blendede havregryn hvis du gerne vil have den skal indeholde flere kulhydrater)
  • 1 broccolihoved meget fint snittet (gerne i en minihakker/blender)

Bland alle ingredienser og ælt godt med salt. Bunden smørres ud i et tærtefad og forbages ca 15 min ved 180 grader varmluft

Fyld:

  • Kødet fra 1 lille græskar eller hokaido
  • 2 spsk skyr
  • Saften fra 1 citron
  • 1 æg
  • Salt/peber

Skær et lille græskar i grove stykker (skrællen behøver du ikke fjerne, men det er en god idé at fjerne kernerne) og bag i ovnen ca. 30 min. Bland det bløde græskar kød med skyr, salt/peber og citronsaft. Hæld fyldet i den forbagte bund og bag hele tærten i yderligere 15-20 min ved 180 grader varmluft.

Nyd din tærte umiddelbart efter den er bagt.

Hav en dejlig Halloween!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Krøller eller ej?