Cykel kalender 2016 (sneak peek!)

Italienske kødboller med hjemmelavet tomatsovs!

Kan du se scenen for dig fra Lady og Vagabonden? Den super søde datenight, hvor de skiftes til blufærdigt at kigge på den sidste kødbolle… Heldigvis kan du nemt og hurtigt lave dine helt egne, italienske kødboller og finde på præcis dit yndlingstilbehør. Daten kan jeg desværre ikke hjælpe med…

Det her er bare min personlige præference til italienske kødboller, du kan naturligvis krydre med lige hvad der passer dine smagsløg.

Opskrift på 7-8 kødboller:

 • 450 gram magert oksekød
 • En håndfuld mandler
 • En håndfuld gode oliven
 • Salt/peber
 • Frisk basilikum
 • 50 gram glutenfri havregryn

Blend havregryn til mel og bland godt med oksekødet. Hak mandlerne super fint og vend i massen. Hak oliven relativt fint og ælt det hele godt sammen med salt, peber og frisk basilikum (der lige er blevet hakket lidt). Form kødbollerne så store eller små som du foretrækker, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 min. Du kan også stege dem, hvis du foretrækker en sprødere overflade.

Hjemmelavet tomatsovs:

 • 1 dåse flåede tomater
 • 5-6 cherry tomater
 • Frisk basilukum
 • 1 fed hvidløg
 • Salt/peber
 • 1 spsk olivenolie
 • Frisk spinat

Det her er verdens nemmeste tomatsovs! Du finthakker hvidløg og svitser i olivenolie. Tilsæt grofthakkede friske cherry tomater og flåede tomater. Krydr godt med salt og peber, og lad det hele simre i 15-20 min. Lige inden servering,

Mit tilbehør blev hjemmelavede kerneknækbrød, stegt hvidkål med spinat og godt med hjemmelavet tomatsovs henover kødbollerne. Det smagte dejligt og var en nem måde at få lidt italiensk hygge ind på en grå efterårsaften.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Cykel kalender 2016 (sneak peek!)