Økologi på SU (og en konkurrence!)

Må du træne, hvis du har smerter?

“Pain is weakness leaving the body”. Det flyder med motiverende instagram-citater, men inden du snørrer dine træningssko, bør du tænke dig godt om. Nogle af dem er nemlig noget værre fis.

De fleste har perioder i livet, hvor de har smerter. En knæskade efter skiferien, en ankel der er vredet om eller måske mere alvorlige skavanker.

Spørgsmålet er så; bør du træne selvom du har smerter?

Træning er sundt for kredsløb, muskler, knogler og led. Det er også generelt sundt, at presse sig selv lidt – ellers bliver man aldrig bedre. Men træning kan faktisk både være opbyggende/styrkende og nedbrydende. Det afhænger af, hvilken type smerte du har, hvor den kommer fra og hvorfor den er opstået.

Balancen mellem den styrkende og den nedbrydende slags træning kan være svær at mærke, særligt hvis man er nybegynder. Kontakt altid en fagperson hvis du bliver i tvivl om, hvordan du skal tolke din krops signaler.

Gode råd til træning, hvis du oplever smerter:

  • Pak dit ego væk. Der skal IKKE mere vægt på stangen og ingen kigger på dig, hvis du udfører øvelsen helt uden vægt. Og hvis de gør, hvad så?
  • Acceptér, at det er sådan det er. Din krop reagerer ikke anderledes hvis du bliver sur på den. Mærk efter hvordan du har det og træn efter dagens form.
  • Pres ikke for meget på. Lyt til smertesignalerne og stop hvis det føles for meget.
  • Husk at lidt altid er bedre end ingenting. Kan du ikke bruge dit knæ? Så sæt dig på en bank og træn dine biceps isolere i 15 min. Det er bedre end ingenting.
  • Nyd din træning og vær pisse stolt af dig selv! Du har sikkert gjort det skide godt!

I går havde jeg en rigtig skod dag med mange smerter fra hofterne. Det har jeg tit, så ikke meget nyt der. Jeg valgte ikke at blive på sofaen, men tog til træning med min nye træner Michal Kayser, der er uddannet smerteterapeut.

Mit forløb med Michael er sponseret her til bloggen.

Planen for dagens træning måtte vi kaste ud af vinduet, men vi lyttede til min krop og fik det bedste ud af det. Eksempelvis squattede jeg 3 gentagelser af ganske få sæt med 10 kg stang. Langsomt, forsigtigt og med en bænk til at gribe mig, hvis hoften ikke var stabil nok.

Michael hev også denne øvelse ud af ærmet. En elastik (ikke for stram for mig, men har du bedre hofter, så gerne så stram som muligt!) rundt om knæene og squat så langt ned du kan. Jeg er ikke ret langt nede, men kan du, så giv den gas. Nu går du langsomt “krabbegang” mens du sørger for at holde knæene adskilt så meget som muligt og spændingen i lårene holdes.

Kryds i øvrigt gerne lige fingre for mig i dag. Jeg skal på hospitalet igen og tale med min faste kirurg for at se om vi ikke få søren kan gøre noget ved de her smerter!

Trænger du til en dygtig og opmærksom personlig træner? Find Michael Kayser på Facebook HER og tjek hans hjemmeside ud HER.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Økologi på SU (og en konkurrence!)