Dagens sunde madpakke #4

Perfekte sukkerfri marengs!

Hvordan laver du lette, luftige marengs som tilfredsstiller den søde tand, men ikke indeholder sukker? Tro mig, jeg har prøvet måske 10 gange at lave marengs uden verdens bedste resultat. Det blev altid enten lidt vandet, grynet eller alt, alt for sødt på den kvalmende måde.

Sidste vinter, da jeg var på diæt, eksperimenterede jeg meget med protienfluff. Den erfaring har jeg nu brugt til at lave en let, luftig og meget kaloriefattig dessert, som faktisk er så let at lave, at det næsten gør ondt.

Det eneste du skal bruge, er 1 æggehvide og 2 spsk sukkerfri flormelis. Jeg brugte sukkerfri flormelis fra mærket ISIS – uden tilsat sukker, hvilket de har sendt mig i en sponseret pakke. Produktet hedder Perfect Florsød og er baseret på sødemidlet erythritol, der ikke påvirker blodsukkeret som almindelig sukker. Du kan læse mere om det HER

Du starter med at piske din æggehvide i en ren skål. Pisk grundigt i ca 5-10 min og tilsæt 2 spsk florsød (eller smag til undervejs). Rør derefter kraftigt rundt igen og servér umiddelbart efter.

Det er fristende at tilføje fx romessens, lakridspulver eller sukkerfri chokoladesovs, men så ryger luften altså lynhurtigt ud og dine marengs falder sammen – i min erfaring. Jeg serverer derfor mine sukkerfri marengs helt simpelt med frosne hindbær, der har fået et opkog og er blevet rørt sammen med lidt vaniljekorn. Dine hindbær kan sødes, men husk at margens er meget sødt i sig selv, så lidt syrligt modspil kan være lækkert.

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Marianne

  Hej Anna. Fed opskrift. Den ser jeg frem til at prøve. Men er det ikke pasteuriseret æggehvide du bruger i opskriften?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Marianne 🙂 Jeg har faktisk både lavet fluff med pasteuriserede æggehvider og fra hele æg hvor jeg bare selv har skilt blommen fra hviden. Begge dele fungerer fint 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Lyngholm

  Ååh shit det lyder lækkert! Må prøves hurtigst muligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det er overraskende simpelt og godt, især med bær ved siden af som bryder det meget søde fluff 😀 Jeg ville dog heller ikke tro at mørk chokolade og mandler var af vejen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Har du ikke prøvet at bage det i ovnen som marengskys uhmm det er altså bare også lækkert ca 1 lille timestid ved ca 150 grader

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Dagens sunde madpakke #4