Hvor hårdt skal du træne?

Skal alle have en diagnose?

Stress og depression er folkesygdomme, og det er helt forfærdeligt. Men kunne vi ikke så blive enige om, at det er dårlig stil at bruge de ord i daglig tale? Det er altså skide uretfærdigt over for dem, der rent faktisk kæmper med de sygdomme!

Jeg har (heldigvis) aldrig selv været ramt af en psykisk sygdom. Jeg har været ked af det, følt mig presset og har haft lidt for meget fokus på mad som teenager. Men jeg har ikke nogen diagnose i retning af hverken stress, depression eller en spiseforstyrrelse.

Jeg er stor fortaler for, at tabuer nedbrydes. Jeg er også fortaler for, at vi er åbne om hvordan vi har det, både overfor os selv og overfor hinanden. Jeg tror på, at ærlighed og åbenhed skaber bedre hverdage for os allesammen. Men jeg er modstander af, at begreber som refererer til alvorlige sygdomme, bliver brugt som mode-ord.

Det er helt naturligt at livet går op og ned, og det er super flot at mange håndterer deres kriser ved at snakke sig ud af dem, men det er en rigtig kedeligt tendens, at kriser ikke kan stå alene. Hvorfor omtale kriser som værende diagnoser? Det er der ingen grund til!

Har du følt dig presset? Det hører med til livet i nogle perioder, og kan ramme os alle i større eller mindre grad. Men der er stor forskel på at løbe lidt for hurtigt rundt og gå i seng med tankemylder, og så til at rammes af stress som er en alvorlig sygdom, der kræver hjælp.

Er du ked af det? Sorg rammer også os alle til tider. Livet er ikke altid rosenblade og candyfloss. Der er bare rigtig langt fra den naturlige del af livet, som sorg og tristhed er, og så til depression.

Er du derimod i tvivl om du eller en af dine nærmeste er ved at være ude i enpsykisk sygdom, skal du naturligvis handle på det. Kontakt din egen læge eller en af nedenstående organisationer, der kan hjælpe dig godt videre:

Landsforeningen for spiseforstyrrelser

Depressionsforeningen

Stressforeningen

Dette var et lidt atypisk indlæg, som bestemt ikke skal forstås som et surt opstød, men nærmere en opfordring til at respektere dem, der kæmper med noget rigtig svært.

Sundhed er ikke kun træning og kost, men også i meget høj grad dit mentale velvære!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hvor hårdt skal du træne?