At have høje ambitioner...

Jeg orker ikke “sund jul” ræset!

Måske et upopulært statement på sociale medier, men jeg bliver allerede træt bare ved tanken om de mange måder vi nu skal til at læse om sundere julegodter. Jeg har selv lavet opskrifter sidste år i genren og vil også i år lave både sundt og usundt konfekt, men hele konceptet “sund jul”, giver mig simpelthen knopper.

Nu lyder jeg måske frelst og det er sikkert også nemt for mig at sige, men… Hvorfor kun tænke i enten/eller? Jeg ved godt, det er lettere sagt end gjort, men sundhed behøver altså heller ikke gøres sværere end det er.

Naturligvis bør du altid tage højde for individuelle mål, livsomstændigheder og kroppe, der reagerer forskelligt, men helt grundlæggende er der ingen grund til at kvitte alle julens lækkerier, bare fordi du gerne vil holde en fin form.

Du kan sagtens nyde både sunde og usunde godter i december måned, ligesom alle andre måneder, men du behøver måske ikke spise hele småkagedåsen, bare fordi det er december?

Mit bedste råd til en “sund jul”, er at droppe hele konceptet, slappe af og så ellers nyde din december måned med sund fornuft. Gå nogle lange ture i naturen, få passet din træning og vælg dine favoritter, eksempelvis din mormors småkager, og nyd dem. Så kan du måske takke nej til den lidt kedelige chokolade, som egentlig ikke er din favorit.

Og så kan du altid supplere decembers mange slikskåle med sukkerfri og sundere alternativer. Friske appelsiner, ristede nødder, dadelkugler og andre lækkerier gør altid lykke.  Ikke fordi det er sundere julegodter, men fordi det faktisk smager super godt og du ikke får ondt i maven af det.

Hvad mener du om sund jul?

bloglovin_annawarrington
   

10 kommentarer

 • Trine

  Hvor er det bare helt rigtig sagt Kan ikk være mere enig med dig rigtig god jul til dig (selv om det er lidt tidlig at sige det)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak Trine! Jeg er glad for at du kan følge min tankegang og at mine ord er blevet opfattet efter hensigten 🙂 Julen bør være glæde og hygge, ikke unødvendige afsavn eller overspisning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emily

  Helt enig med det du siger :raised_hands: Julen er kun 1 gang i året og man bør hygge sig uden at skulle tænke for meget på hvad som er sundt og hvad som ikke er. Man dør jo ikke av det, tværtimod :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Balance mellem sundt og usundt bør efter min mening gælde hele året, og så sker der intet ved at nyde lidt ekstra i julen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig! Det er bare for ærgeligt at skulle leve hardcore sundt i julen. Alt med måde og så kan det ikke gå helt galt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Præcis! Sværere behøver det nemlig ikke være 🙂 Hav en dejlig december lige om lidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna I love you! Jeg kan så meget følge dig. Efter flere år med sundere opskrifter har jeg efterhånden fundet ud af at jeg hellere vil have lidt af det mindre sund end at skulle have en million specielle varer for at lave en sundere og proteinrig version af den enkelte ting. Tak for et godt indlæg 🙂 Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Årh, hvor er du bare søde Kathrin! Tak for de pæne ord! 😀 Jeg elsker at eksperimentere med sundere varianter bagværk, men fordi de smager godt og fordi det er hyggeligt, ikke fordi julen bare partout skal være mega sund. Det er nemlig for stressende og ganske unødvendigt – efter min mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara

  Helt fantastisk indlæg, Anna! Jeg kunne ikke være mere enig – tak for at minde mig om det. Det er en fornøjelse at følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Mange tak Clara 🙂 Dejligt du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

At have høje ambitioner...