Postkort fra New York!

Tips mod forkølelse!

Dunken i hovedet, næsen fyldt med snot og en krop, der føles mere træt end et alderdomshjem. De fleste af os bliver ramt af en forkølelse (eller 10!) henover efteråret og vinteren.

Der findes tusind gode råd til at forebygge, modvirke og bekæmpe forkølelsen, men som regel er der bare ikke det store at gøre (sorry to say!). Bor du i en større by, arbejder du tæt sammen med andre mennesker eller har du bare et socialt liv generelt, vil du sandsynligvis blive smittet med noget møg i løbet af de næste kolde måneder.

Hvad du kan gøre, er at forsøge at opbygge en så modstandsdygtig krop så muligt, så du relativt hurtigt er på benene igen. Jeg ejer personligt nærmest ikke et immunforsvar, og er så “heldig” at blive meget ofte syg. Hvilket jeg egentlig finder virkelig tarveligt, da jeg gør mit for at leve sundt? Alligevel har jeg samlet lidt tips mod forkølelse…

Jeg har fået sponseret en pakke vitaminpiller fra Longo Vital og har derudover selv købt mig fattig i næsespray, tilskud af c-vitaminer, kleenex og frisk ingefær, for at være frisk til min rejse til New York i denne uge. Hvad der rent faktisk virker, skal jeg ikke kunne sige, men jeg er i hvert fald kommet ovenpå efter min uge med influenza og forkølelse.

De bedste tips mod forkølelse:

 • Spis sundt og varieret. Ja, det er et kedeligt råd, men kroppen har bare brug for god næring, vitaminer og mineraler for at fungere bedst muligt.
 • Sov! Accepter at du er ramt, aflys dine aftaler om aftenen og smæk dig på sofaen
 • Drik en sørens masse the. Du kan ikke få for meget. Og put gerne honning i. Det smager både dejligt og lindrer mod ondt i halsen.
 • Gå en tur (når du kan overskue det) og sørg for at have virkelig godt med varmt tøj på.
 • Luft ud, skift dit sengetøj og skift tøj hver dag (selvom det ER rart at have det samme nattøj på)
 • Put ingefær i alt hvad du kan komme i nærheden af. Riv det frisk i te (det smager faktisk okay), spis wok med ingefær, blend det i smoothies eller hvad du nu kan finde på… Det samme gælder citron!

Generelt handler det, som med alt andet, om helt grundlæggende at passe godt på sig selv og sin krop. Der findes alverdens kosttilskud og gode råd, men om de virker? Det må være op til én selv at mærke efter.

Så.. Skal forkølelsen til livs; spis en masse frugt, grønt, magert protein, gode fedtkilder og grove kulhydrater. Drik en masse the, sov din aften væk og forsøg dig med diverse kosttilskud, hvis du har lyst.

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Jeg er heldigvis ikke blev ramt af hverken betændelse eller influenza (endnu!). Før i tiden var jeg syg i en evighed når jeg blev forkølet og forsatte træningen og andre ting i mens. Er blevet bedre til at erkende at når kroppen er syg, så hjælper træning simpelthen ikke. Også selvom det føles lidt sådan.
  Udover det så drikker jeg utallige mængder af ingefær the og grøn the. Om det har den endelige virkning ved jeg ikke, men smager i hvert fald godt 😀

  God dag!

  Mvh Maia/https://fitskinnyandhealthy.wordpress.com/2015/10/31/atnu-product-review-giveaway/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Maia. Du må også have en rigtig god dag! Jeg krydser fingre for, at al din ingefær og grønne the holder eventuelle sygdomme langt væk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Postkort fra New York!