5 ting jeg har lært af New York #2

Verdens bedste sunde kage!

Overskriften siger faktisk det hele. Her kommer en opskrift på verdens bedste sunde kage – efter min mening.

Jeg kunne have valgt en titel der hed noget i retning af; “glutenfri, laktosefri, sukkerfri kage”, men ved at have fokus på alt det kagen er fri for, glemmer man hurtigt fokus på hvad kagen er rig på.

Denne kage er nemlig super rig på smag, lækkerness og generelt nydelse. Der er intet forbud, dårlig samvittighed eller afsavn, og jeg er (næsten) stensikker på, at uanset hvem du serverer denne kage for, så vil de forlade bordet glade og tilfredse.

Produkter er sponseret af Bodylab. Indeholder affiliatelinks.

kage1_zpsekcphr3f

Opskriften er udviklet over flere år af min gode venindes mor, der er helt genial med de sunde lækkerier. Det startede vist med en glutenallergi i familien, og nu har hun simplethen specialiseret sig i sundere lækkerier lavet uden gluten eller raffineret sukker. Og det nyder man jo som gæst ganske godt af!

Opskrift til 1 kage i en almindelig tærteform:

  • 3 håndfulde tørrede abrikoser
  • 1 håndfuld tranebær
  • 2 håndfulde mandler
  • 2 håndfulde hasselnødder
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. kokossukker.

Find en god blender og lav en blød masse af det tørrede frugt og nødderne. Giv det en knivspids salt inden du ælter det hele sammen. Har du ikke kokossukker, kan du søde kagebunden med en håndfuld dadler, lidt stevia eller kokosmel.

Når massen er helt blød og fin, ruller du den ud på en bordplade og placerer den forsigtigt i et tærtefad. Stil den på køl imens du laver fyldet.

Kokosskum til toppen:

  • 2 dåser økologisk kokosmælk (IKKE light!)
  • 1 tsk vaniliepulver

Stil de to dåser kokosmælk i fryseren en times tid. Tag dem ud og skil den fede del fra den flydende del. Du skal her kun bruge den fede del, men bliver den for “tung” i det, kan du supplere med et par spiseskeer af den flydende kokosmælk. Find elpiskeren frem og giv kokosmælken en ordentlig omgang. Efter et par minutter vil du få det fineste bløde skum, som kan smages til med vaniljepulver.

Smør forsigtigt kokosskum ovenpå din tærtebund og pynt med bær, frisk frugt eller hakkede nødder. Det bedste lille pift til kagen, er kakaonibs på toppen. De giver en let sødme, men er generelt lidt bitre i smagen, da det er usødet kakao. Og så knaser de dejligt ovenpå den bløde skum. Du finder økologiske kakaonibs til en rigtig fin pris lige HER.

Tærtebunden skal ikke bages, så du kan sagtens lave selve dejen dagen før du får gæster, og lade den være i køleskabet. På den måde har du en imponerende flot (og lækker) dessert klar på 10 minutter. Det er da kage, som er til at forstå!

bloglovin_annawarrington
   

8 kommentarer

  • Anne

    Spiste jeg den ville jeg ende med at sidde på wc – abrikoser kan være meget …øhm…afførende.. og det er ret mange man går faktisk, hvis man er det kagesvin 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Warrington

      Ha ha, det problem havde jeg nu ikke 🙂 Men du kan enten spise et lille stykke eller erstatte halvdelen af abrikoser med dadler, figner eller andet tørret frugt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Hej Anna, dejlig opskrift med dejlige billeder. Men tjek lige dine tørrede tranebær – det er sjældent man kan få dem sukkerfri god weekend

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Warrington

      Hej Helle 🙂 Det har du helt ret i, de kan være super svære at finde uden tilsat sukker. Man kan dog være heldig i de fleste helsekostbutikker, at de er sukkerfri 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj den ser god ud! Ville man godt kunne erstatte abrikoserne med dadler evt? Jeg er nemlig ikke helt fan af abrikoser 😀
    Dejlig dag!
    Knus Amanda //
    http://www.theawayblog.wordpress.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Warrington

      Ja, det ville du sagtens kunne 😀 Hav en dejlig weekend 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

    Hej Anna! Nøj for en lækkerhed! Kan mam bruge sukrin gold istedet for kokossukker?? Og er alm kokosmælk ikke meget fed?? Jeg bliver helt klart NØDT til at lave den! 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Warrington

      Hej lena 🙂 Ja, det kan du sagtens bruge 🙂 Jeg tror ikke light kokosmælk vil blive ligeså fluffy desværre? Men du kan bare bruge et lille lag, hvis du ikke vil have den for fed 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting jeg har lært af New York #2