Sukkerfri advents giveaway #3

10 gode råd til eksamen

Får du svedige håndflader og let hjertebanken bare ved tanken om eksamen? Så er du ikke alene. Julemåneden betyder nemlig for rigtig mange rundt omkring i landet ikke kun pebernødder og julefrokoster, men også de frygtede eksamener.

Jeg har efterhånden været studerende i 100 år og vil derfor gerne videregive et par af de erfaringer, som jeg har gjort mig. Vi er desværre/heldigvis forskellige, så hvad der virker for mig, er ikke sikkert vil virke for dig. Men derfor kan vi jo godt inspirere hinanden med gode råd, ikke sandt?

frugt

10 gode råd før du skal til eksamen:

  1. Forbered dig inden eksamens tiden starter. Det er altid lettere at skrive en større skriftlig opgave, hvis dine noter fra semestret er i orden INDEN du får udleveret opgaven
  2. Strukturér dine noter efter en form for system. Måske har du det bedst ved at have dem i kronologisk orden, måske skal det være efter teorier/begreber eller forfatter? Find et system der fungerer for dig, og hav det samme system til hver eneste eksamen. Det letter både nerverne og giver et bedre overblik
  3. Træk vejret dybt ned i maven. Selv hvis du har svært ved faget, så hjælper stress og præstationsangs ikke.
  4. Få sovet ordentligt! Det er fristende at køre en diæt på Redbull, sukker og kaffe, men hjernen præsterer bedre, når du får sovet om natten.
  5. Tag ikke for mange noter med ind i selve lokalet, hvis det er en mundtlig eksamen. Stol på at du godt kan dit stof og undlad at have for meget at fumle med derinde. Tag max 1-2 a4 papirer med.
  6. Husk, at ingen er døde af en dårlig karakter. Det ER skide svært, når man gerne vil klare sig godt,
  7. Snak med dine medstuderende undervejs. De fleste er nervøse, også dem som spiller cool, og i får ikke selv dårligere karakterer ved at hjælpe hinanden.
  8. Gå en lang tur i naturen, få blæst dit hoved igennem og få rørt kroppen. Eller tag til en times svedig træning. Du bliver ikke klogere af, at sidde låst til en computerskærm i flere døgn i træk.
  9. Spis godt med sund mad og husk det sunde fedt, da hjernen og kroppen faktisk bruger rigtig meget energi på at koncentrere sig, så giv din krop noget godt at arbejde med!
  10. Husk, at eksamenskarakter ikke nødvendigvis afspejler dine evner eller indsats, så gå ikke i baglås på forhånd, hvis du frygter et for højt niveau. Nogle gange føles eksamen bare tilfældigt og uretfærdigt.

Har du nogle gode råd til eksamen?

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Sukkerfri advents giveaway #3