Hvad du kan lave i juleferien...

Alternativ julesalat med knas!

Ved at være træt af slatten rødkål? Også her! Rødkål smager dejligt, men det ER gran giveligt lidt kedeligt at spise den enten som helt blød og varm til juleaften eller som knasende rå med appelsiner i dagene efter. Derfor legede jeg lidt i køkkenet juleaften og tryllede min egen alternative julesalat frem. Den er genial til juleferiens mange julefrokoster, hvis du, som jeg, er blevet lidt træt af de samme retter.

Smagsnuancerne i min lidt alternative julesalat er meget lig en klassisk rødkålssalat, da det jo er jul og man ikke skal pille alt for meget ved traditionerne.

Opskrift på en stor omgang julesalat

  • 1/2 lille rødkål
  • 3 store håndfulde frisk grønkål
  • 1 granatæble
  • Saften fra 1 appelsin
  • Saften fra 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 store håndfulde rosenkål

Snit rosenkål og rødkål helt fint i strimler. Bland olivenolie med saften fra appelsinen og citronen, hæld det på en pande eller i en wok og skru op for varmen. Tilsæt rødkål og rosenkål og lad det svitse til kålen er lidt blød, men stadig har bid. Skru ned til middelhøj varme og tilsæt grønkål samt salt, peber og en smule chilli-pulver. Vend det hele godt sammen og tag det af varmen. Server med friske granatæble kerner.

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hvad du kan lave i juleferien...