"Men der er jo fedt og kulhydrater i!"

26 år. Er jeg voksen nu?

I dag er det min fødselsdag, og jeg fylder hele 26 år gammel. Et tal der egentlig vækker lidt forskellige følelser i mig. 26 er sådan et tal, der ligger lunt i midten, og alligevel tættere på 30 end på 20. Men betyder det egentlig noget?

Jeg tror, at vi i dag har en alt for lineær oplevelse af, hvad det betyder at blive ældre. Det lader nogle gange til, at de fleste har en slags checkliste, som de skal igennem. Når man er ung SKAL man helst gå i byen 3 gange om ugen, drikke hjernen ned med sure gajolshots og have sjove historier at fortælle næste morgen. Langsomt, men sikkert, skal man så lægge de våde varer på hylden (bortset fra rødvin naturligvis), så skal man finde sig en sød kæreste og gerne investere i fast ejendom.

Det er også vigtigt at rejse, helst med en beskidt rygsæk, mens du er ung. Når du så bliver lidt ældre, skal du have en god portion “livserfaring” med fra den beskidte rygsæk. Den hjælper dig nemlig nu, hvor du skal føde dine 1,4 børn og drikke cafe latte mens du er på barsel og shopper økologisk børnetøj.

Måske er det mig, der er for strid her, men jeg bliver lidt træt indeni, når jeg læser om de mange forventninger der er til et godt liv. Hvem siger, at du skal gøre tingene i den rækkefølge? Hvad med at du bare lever dit liv præcis som du har lyst til?

Du kan både gå i byen som ung og ældre, du kan have dejlige kærester og du kan være single både når du er 25 og 55. Du kan sjovt nok også rejse, med eller uden rygsæk, når du er alle aldre, og du kan sørme også få børn i mange af livets faser. Hvis du vel at mærke har lyst til det.

Jeg skal nyde min 26 års fødselsdag sammen med min familie i dag. Vi skal gå en tur i sneen, spise kage og forhåbentlig grine en del. Jeg har ikke nogen pensionsopsparing , og jeg går i byen, når jeg har lyst. Voksen eller ej, jeg vil bare gerne have en hverdag, hvor jeg er glad.

“Du bruger flere penge på økologisk mad, end på fest og farver i byen. Og nej, de økologiske citroner til dine tequilashots tæller ikke med” Er det et voksentegn? Jeg har i dag udgivet en artikel til den ungdomsside, som jeg skriver for. Den handler om “10 tegn på at du er voksen” og den kan du læse lige HER

   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

"Men der er jo fedt og kulhydrater i!"