Fredagsslik!

Det bedste glutenfri brød!

Duften af nybagt brød, der spreder sig i køkkenet. Fornemmelsen af en kniv der skærer igennem et helt friskt brød, som lige akkurat har nået at sætte sig, men stadig føles lunt og svampet i midten. Jeg ELSKER brød!

Indlægget indeholder reklamelinks i form af affiliatelinks 

I de sidste 3 år har jeg begrænset mit indtag af gluten til det meget minimale. Det har naturligvis betydet, at jeg er blevet vant til at bygge min morgenmad og frokost op omkring noget andet end hele “brød og pålæg” konceptet. Egentlig ikke den store udfordring, da jeg elsker at have rester med på madpakken og ret hurtigt har vænnet mig til andre kulhydratkilder end lige brød.

Jeg er heller ikke selv den store fan af diverse erstatningsprodukter eller kunstigt fremstillede glutenfri boller. Det sker ind i mellem at jeg køber en glutenfri bagemix og smækker nogle boller sammen, og det smager også rigtig dejligt med lidt “rigtigt” brød i ny og næ. Det er dog aldrig rigtig lykkedes mig at bage et succesfuldt glutenfrit brød fra bunden selv. Indtil nu!

Opskriften på mit glutenfri brød minder om min (virkelig lækre!) opskrift på bananbrød med chokolade.  Gulerodsbrødet er naturligvis bare ikke ligeså sødt som bananbrødet, men ellers er basis i dejen stort set den samme.

Opskrift på glutenfri brød med gulerod og hørfrø

Risflager kan købes online, i velassorterede supermarkeder eller i helsekostbutikker.

Start med at blende havregryn godt i en blender, så de bliver til fint mel. Blend også mandlerne til fint mel og rør dem sammen med grynene, salt, bagepulver og husk. Blend også dine solsikkekerner og rør dem sammen med de andre tørre ingredienser og hørfrø. Bland skyr, hytteost og æg i dejen og rør den godt sammen. Føles den for våd, kan du tilføje lidt ekstra havregryn eller husk. Føles den for tør, kan du tilføje bare 1-2 spsk vand og lade den stå og trække lidt. Tilføj til sidst 2 revne gulerødder og hæld dejen i en brødform. Den skal bage omkring 45-50 min ved 175 grader varmluft, men det afhænger meget af hvor dyb din brødform er, så kig til brødet undervejs og hold godt øje.

Har du en rest af dejen, som ikke kan være i din brødform, kan du forme en enkelt lille gulerodsbolle eller to. De smager skønt med en skive ost imens det store brød bager færdigt i ovnen.

 

 

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Det lyder alt for lækkert! Jeg har i dag lagt en opskrift op om hjemmelavet stenalderbrød, men det her skal jeg også prøve!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Den må jeg ind og tjekke ud Josephine 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Fredagsslik!