26 år. Er jeg voksen nu?

Hjemmelavet honningristet granola

Findes der noget bedre end knasende, sprøde og søde morgenmadsprodukter? Jeg har altid været stor fan af morgenmad i næsten alle afskygninger (bortset fra bacon, hvilket er underligt, jeg ved det godt). Ristet granola og sprøde cornflakes er mine personlige favoritter. Det smager fantastisk ovenpå skyr, som drys på pandekager, som topping på is eller bare som en dejlig snack direkte fra pakken. Kom nu, gør alle ikke det?

I går fyldte jeg 26 år gammel og i den anledning er det god stil i min familie, at lade fødselsdags”barnet” bestemme en del af menuen. Jeg valgte naturligvis en dejlig omgang brunch, hvor der skulle ristet granola med chiafrø og honning på bordet.

Chiafrø sponseret af Bodylab og indlægget har affiliatelinks

granola1

Til denne brunch lavede jeg en virkelig nem, men meget lækker, omgang honningristet granola med alverdens sunde kerner og nødder. Der er kun 2 spsk honning i hele portionen, men foretrækker du den mere blodsukkervenlig eller uden de ekstra kalorier fra det søde indslag, kan du søde din granola med kokossukker eller andet sødemiddel, såsom sukkerfri brun farin. Jeg garanterer ikke helt for samme sprødhed, men prøv dig frem.

Det smager fantastisk at servere din hjemmelavede (og måske) honningristede granola ovenpå skyr og frugt.

brunch3

Opskrift til en hel bageplade

  • En stor håndfuld mandler
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl glutenfri havregryn (eller almindelige havregryn)
  • En håndfuld valnødder
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk vand
  • Frysetørrede hindbær
  • En lille håndfuld rosiner

Start med at hakke mandler og valnødder groft. Læg dem i en skål sammen med chiafrø, solsikkekerner og dine havregryn. Tilsæt honning og vand, og ælt det hele godt sammen med hænderne, så honningen bliver relativt godt fordelt i blandingen. Læg det hele fladt ud på en bageplade og bag i ca. 15 min. ved 175 grader varmluft. Tag den ud af ovnen, når det hele ser dejlig gyldent ud, og lad det køle af. Når det er afkølet, kan du toppe med lidt ekstra honning og fordele rosiner og frysetørrede hindbær henover.

granola2

Er du ligeså vild med morgenmad som jeg? Prøv en omgang Brinner = breakfast for dinner. Det vil hverken skuffe dig selv, din kæreste eller dine veninder. Hvis de altså også elsker morgenmad…

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

26 år. Er jeg voksen nu?