Sunde vaner #1 Morgenmad

Hvad skal jeg lave i New York?

Om under 3 måneder sidder jeg i et fly mod New York, der bliver mit hjem indtil efteråret. Det er en surrealistisk tanke at tænke nu, og jeg kan allerede mærke de første sommerfugle, som har meldt sig nede i maven. Nøj, hvor jeg glæder mig!

Dette indlæg har ikke ret meget med sundhed at gøre, men jeg håber, at i synes det er interessant at læse hvad jeg ellers går og roder med – udover at træne og bage sunde kager

Jeg besøgte NYC en uge i november i forbindelse med den studenterforening, som jeg er med-formand i. Model United Nations er en lidt nørdet, men rigtig fed måde at lære om international politik og få oplevelser sammen med mennesker fra hele verden. Men… Det var ikke det eneste jeg lavede derovre. Jeg var også til en slags jobsamtale….

Jeg besøgte nemlig også UN Women, der arbejder verden over for at afskaffe diskrimination imod kvinder og piger, samt opnåelse af ligestilling mellem mænd og kvinder. De arbejder globalt med udvikling, menneskerettigheder, humanitær indsats, fred og sikkerhed.

Heldigvis var de også ret glade for mig, for jeg er så heldig at have fået en praktikplads hos UN Womens intergovernmental Support Division, som er en grænseflade mellem og med mellemstatslige organer, herunder bestyrelsen for UN Women, Kommissionen for Kvinders Status, Det Økonomiske og Sociale Råd og Generalforsamlingen i FN.

Mine arbejdsopgaver bliver, at assistere en erfaren analytiker med at indsamle og analysere data fra officielle FN dokumenter for 2015, der omhandler køn og ligestilling. De data bliver, efter en sørens masse arbejde, samlet i en årlig rapport om status for ligestilling verden over. Derudover skal jeg med til møder i det Økonomiske og Sociale Råd for at tage notater. Det lyder måske som en kedelig opgave, men for én der er meget interesseret i international politik bliver det spændende at få et kig ind til møderne.

Som praktikant er det fedt på forhånd at have en konkret arbejdsopgave, såsom rapporten, at gå i gang med. Jeg kommer naturligvis også til at hjælpe kontoret hvor der er brug for det, og regner med lange arbejdsdage. Det bliver udfordrende, det bliver sjovt og det bliver fedt at få et indblik i, hvordan en del af FN arbejder til daglig.

Der er en masse praktiske sager, der skal falde på plads i forbindelse med at flytte til den anden side af jorden i flere måneder, men der er efterhånden kommet styr på det meste.

Hvis i er interesserede i at læse med, så blogger jeg gerne om bolig osv i New York?

Læs mere om hvad jeg laver, når jeg ikke blogger HER

   

16 kommentarer

 • Ida

  Hvor lyder det bare spændende! Ønsker dig held og lykke derovre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Det lyder som et super spændende projekt! 🙂

  Et blog indlæg om netop de praktiske ting ved at rejse til USA og boligforhold kunne være ret nyttigt hvis man selv skal på udveksling eller lignende 🙂
  Bliver en praktik betragtet som arbejde, så man skal have visum til det?

  Mvh Marlene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Marlene. Det bliver super spændende er jeg sikker på 🙂 Jeg vil gerne samle nogle af de erfaringer som jeg gør mig og skrive lidt om de praktiske forhold i forbindelse med udveksling og praktik. Det er ulønnet praktik, så er faktisk ikke helt sikker på, om det betragtes som arbejde. Men visum er nødvendigt, hvis du skal til USA 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Det lyder rigtig spændende, og jeg glæder mig til at følge med. Jeg håber selvfølgelig, du vil fortsætte med at blogge om lidt af hvert derovre. 🙂
  Jeg ønsker dig den bedste tur. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Mange tak Johanne 🙂 Jeg glæder mig rigtig meget og bestræber mig på at tage bloggen med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor lyder det bare spændende! Læser selv Politik & Administration på RUC, så kan følge dig begejstring. Min interesse er dog mere indenfor national politik og administration 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ja, gør det ikke? Jeg glæder mig også virkelig meget! Det lyder som du også læser et rigtig spændende studie Mette 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Sastakauskas

  Hold op hvor er jeg misundelig! 🙂
  Som sociologistuderende kan jeg absolut godt se de spændende elementer i din praktik – held og lykke med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak Marlene! Jeg er virkelig også spændt på det hele 😀 Held og lykke med studiet. Jeg har også læst sociologi i 2 år, det er super spændende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Ja tak! Jeg ville elske at følge med i dit liv i NY! Det er vildt sejt og mega spændende, at du skal arbejde for FN! Jeg er selv lige kommet hjem fra NY igår. Jeg er blevet ret forelsket i Soho/Noho området. Jeg kunne snildt se mig selv bo der i en periode 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Årh, det lyder fantastisk! Soho har jeg været forbi en enkelt gang og skal klart tilbringe nogle dejlige weekender der henover sommeren 🙂 Fedt du vil følge med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor lyder det spændende! Og hvor er det fedt at dit hårde arbejde belønnes. Jeg ville skrive at du er heldig, men egentlig er det jo benhårdt og målrettet arbejde der gør, at det lige netop er dig der har fået praktikpladsen. Jeg ville i hvert fald aldrig selv være heldig nok – eller dygtig nok – til at anskaffe mig sådan en plads. Nok fordi jeg heller ikke arbejder målrettet mod det 😉 Til gengæld arbejder jeg altid målrettet mod at besøge USA, haha. Og derfor sidder jeg også i LA nu efter en 14 timers flyvetur fra Australien i går. Nøj, hvor ville jeg også gerne besøge NYC igen! Vil helt sikkert følge med, når du begynder din praktikplads derovre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Laura 🙂 Jeg glæder mig simpelthen også bare SÅ meget! Tak for de søde ord, det er bestemt en god blanding af både hårdt arbejde og held, så jeg føler mig virkelig beæret og glæder mig. Hvor lyder det bare spændende med Australien og LA, jeg synes klart du også skal besøge NYC nu du er afsted i den store verden! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Simper

  Wow, det lyder godt nok spændende! Glæder mig meget til at læse om det 🙂 Skriv meget gerne om hvordan man flytter til New York, har lige boet 4 måneder i London, men New York fascinerer mig virkelig også!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ej, hvor lyder det bare spændende Julie! Jeg glæder mig helt vildt og har tænkt mig at skrive om det hele undervejs 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Sunde vaner #1 Morgenmad