Den vilde kjolejagt!

Hvad vil du være, når du bliver stor?

Da jeg gik i børnehave var der en mindre krise mellem nogle af børnene og pædagogerne. Jeg kan, af gode grunde, ikke huske hvad det drejede sig om, men jeg har fået fortalt, at jeg var meget optaget af retfærdighed i krisen. Jeg insisterede på, at vi børn holdt sammen og talte med pædagogerne om problemet som en samlet flok – i stedet for bare at få skæld ud. Ja, jeg har noget været et ret irriterende barn i børnehaven.

Men min tro på, at problemer bedst løses i fællesskab har holdt ved lige siden og præger fortsat mit voksenliv.

Alle børn har fået spørgsmålet “hvad vil du være, når du bliver stor”? De har drømt om at blive astronauter, brandmænd og sangstjerner. De fleste teenagere har siddet ved studievejledningen og mumlet “noget med mennesker, dyr eller jeg ved det ikke” hvor de i virkeligheden har tænkt mere på fredagens fest.

Der var givetvis noget trygt ved sikkerheden i de “gode gamle dage”, hvor valgmulighederne var færre.  Jeg ville dog personligt ikke bytte for noget i verden, da jeg ikke ville egne mig særlig godt til at være enten husmoder eller følge i familiens fodspor på opfordring af andre. Jeg vil vælge selv, selvom det er svært!

Og hvad vil jeg så egentlig gerne? Hvad vil jeg være, når jeg bliver stor?

Kald mig bare naiv, men jeg vil gerne gøre en forskel. Jeg tror ikke, at jeg kan redde hele verden, men jeg har brug for, at jeg har efterladt et lille bitte mærke, når jeg engang sidder i en lun lænestol med gråt hår og tænker tilbage på mit liv.

Hvad det lille mærke på jorden er, er forskelligt fra person til person. Nogen drømmer om en stor familie, andre vil rejse verden rundt og andre igen vil gerne tjene penge nok til en dyr bolig og store biler. Der findes ikke én måde at definere eller måle “succes” og hvordan vi hver især har lyst til at leve vores liv, er heldigvis forskelligt. Det er også forskelligt hvilke muligheder vi har for at udleve vores drømme, da livet jo som bekendt sjældent arter sig lige præcist, som vi gerne ville have det. Og det er nok også meget godt.

Jeg drømmer om at arbejde med international politik. Jeg vil gerne rejse udenfor Danmarks grænser og arbejde med definitioner på- og opfattelser af, hvad sikkerhed betyder, og hvordan vi arbejder politisk med begrebet i løsning af konflikter verden over. Hvordan får vi så løst de mange konflikter? Det er et stort spørgsmål, som der næppe findes nogle entydige svar på, men jeg tror, at vi er bedre stillet, hvis vi arbejder sammen verden over.

Min drøm sparkes i gang til april, hvor jeg tager 4,5 måneder til New York for at arbejde som praktikant i UN Womens interstatslige division. Læs mere om hvad jeg skal lave lige HER og hvor jeg skal bo lige HER

Hvad med dig, hvad du drømmer du om?

   

2 kommentarer

 • Hvor er det spændende at læse om! Og hvor er det også virkelig godt skrevet. Dine indlæg om hvad du gerne vil og hvordan du har arbejdet hen mod det, har virkelig inspireret mig til at tænke mere målrettet i forhold til min egen fremtid. Når vi engang kommer hjem fra vores rejseri rundt i verden, mangler jeg halvandet år, før jeg står med en kandidat i etnologi. Og jeg aner vitterligt ikke hvad jeg vil med den. Men det er vel også et godt sted at starte ud – at indse at alt er åbent, og at jeg nu skal finde ud af hvad jeg synes er fedt og ikke kun forholde mig til ugens pensum. Det glæder jeg mig faktisk helt til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Sikke nogle søde ord Laura, dem er jeg virkelig glad for at høre 🙂 Det er simpelthen så sejt at rejse jorden rundt som du gør, og jeg er sikker på, at du når alt det du gerne vil med uddannelse, når du vender hjem. Etnologi lyder rigtig interessant! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Den vilde kjolejagt!