Sunde vaner #3 Mellemmåltider

Hvor skal jeg bo i New York?

Hvis du synes kvadratmeterprisen i København eller Aarhus er høj, så har du ikke lyst til at kigge efter værelser eller lejligheder i New York. For dælan det er dyrt med dyrt på!

Et mikroskopisk værelse på 8 kvm uden køkken (ikke engang en elkedel) og delt badeværelse med 5 andre, ville koste mig 6500 kr om måneden. Men så var det også på Manhattan jo…

Den idé droppede jeg ret hurtigt og ledte med lys og lygte på diverse Facebooksider og grupper, samt AirBnB. Jeg var virkelig heldig, da en sød kvinde kontaktede mig. Hun bor i et toetagers brownstone hus i Brooklyn og leder et værelse ud – fortrinsvist til danske studerende. Hvor heldig kan man være? Jeg skal bo på et lille bitte værelse, men får adgang til hendes køkken, baghave og mit eget badeværelse. Det er ret luksus i forhold til de andre værelser, som jeg har set på.

Lejligheden ligger i Fort Greene, som er et ret så trendy område i Brooklyn, nær Brooklyn Bridge. Jeg har læst en smule om området, og er allerede ret forelsket. Det tager 15 min med metro, og så er du på Manhattan. Perfekt!

0_4200_0_2800_one_brooklyn-brownstones-jr030

0_4200_0_2800_one_fort-greene-eating-outdoors-parked-bikes-jr036

Hver uge hele foråret og sommeren er der i Fort Greene et stort udenfors marked med blomster, mad og alverdens lækre sager. Jeg glæder mig til at tulle rundt med en overpriced kaffe i hånden, solbriller i håret og købe friskt frugt (sikkert sammen med et par hundrede andre).

Det er et lille område med stor diversitet i dets beboere, masser af liv og små caféer, barer og parker. Lige noget for mig, der til daglig elsker at bo på Nørrebro i København.

Mit lille værelse kommer til at koste mig den nette sum af 8000 kr hver eneste måned, hvilket naturligvis er dyrt set med danske øjne, men det koster det bare, hvis du vil bo forholdsvis centralt, rent, sikkert og lækkert. Jeg orker ærlig talt ikke dele en lejlighed med 6 andre unge mennesker, ikke have noget køkken eller mulighed for at vaske mit tøj. Det er jeg altså for gammel til…

0_4200_0_2800_one_fort-greene-farmers-market-jr016

0_4200_0_2800_one_fort-greene-sidewalk-dining-jr024

0_2800_0_4200_one_ny-brownstones-quiet-street-jr033

Billeder fra AirBnB taget af fotograf Julia Robbs

Jeg vil løbende blogge mere om, hvordan man finder rundt i junglen af muligheder på AirBnB, gode råd til at søge legater, når man skal til udlandet og meget mere. Det kræver jo en del praktiske overvejelser sådan at ville flytte til New York en periode, så måske andre kan gøre brug af mine erfaringer, som jeg løbende gør mig. Læs hvad jeg skal lave derovre lige HER

Jeg glæder mig i hvert fald til at sætte mine ben i Brooklyn.

bloglovin_annawarrington
   

11 kommentarer

 • Helene

  Ej hvor lyder det bare spændende – mega fedt indslag. Jeg skal selv til New York til august med to veninder og der skal vi bo i et halvt år. Vi kunne VIRKELIG godt bruge alle dine råd osv. ift at finde lejlighed, så skriv endelig endnu et indlæg om det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det lyder sørme også fedt Helene! I må have en rigtig god tur 😀 Jeg skriver løbende om alle de småting, jeg kommer i tanke om i forhold til at flytte derover en tid 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina S.

  Ihh hvor er du bare heldig du skal bo i NYC – Jeg har selv boet der for 10 år siden, hvor jeg var au pair på Manhatten – Det er ultimativt min yndlings by 🙂 Og glæder mig til at følge dit eventyr derovre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Carina, det lyder som en fed tid. Det er også min yndlings by 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Hvis du ikke generelt gør det, så må du meget gerne tjekke din direct på instagram 🙂

  (kommentaren behøver ikke blive publiceret)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Anna,
  Det lyder rigtig spændende (og dyrt 😉 ). Jeg kan dog sagtens forstå, at du gerne vil bo trygt og rent!
  Da jeg læste indlægget kom jeg til at tænke på, hvordan i alverden du så får de 8000,- fra hver måned?
  Er værelset forresten møbleret?

  Mvh. Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Signe 🙂 Mit værelse er møbleret, men det er også så småt at der faktisk kun er plads til en seng og et skab 😉 Jeg har sparet en del op, da jeg længe har haft drømmen om New York, men derudover får jeg min SU med derover og så arbejder jeg fortsat som tekstforfatter og beholder bloggen, mens jeg er afsted. Og så har jeg søgt et par legater, men ikke fået svar på, om jeg får nogen endnu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Stouenborg

  Hej Anna-pigen
  Jeg følger spændt med om dine aktiviteter i NY. Jeg har selv planer om at tage min praktik i NY til efteråret.

  Bor du samme sted denne gang?

  KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej søde Stine! Hvor er det hyggeligt, du følger med! Og du skal da klart søge hertil, hvis du også drømmer om det store æble. Jeg kan kun anbefale det 🙂 Ja, det gør jeg. Jeg var rigtig heldig at finde et godt sted i en af de mange FB grupper, hvor folk søger efter roomies. Jeg kan anbefale et par stykker, så skriv endelig en besked eller mail 🙂
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Sofie

  Hej Anna,
  Jeg faldt netop over dette indlæg, da jeg selv flytter til NY 1. oktober og pt prøver at navigere rundt i NYs boligjungle.. Ved du, om din tidligere udlejer stadig lejer værelser ud, og om du i så fald har mulighed for at sætte mig i kontakt med vedkommende? På forhånd tak for hjælpen 🙂

  /Ann-Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Sunde vaner #3 Mellemmåltider