Nem hverdagsdessert!

48 timer uden kaffe

Findes der noget bedre end duften af en kop brandvarm kaffe, når du lige er stået op? For mig er det (næsten) ligegyldigt om vi snakker fancy hjemmekværnet stempelkande kaffe, cafékaffe eller bare good old fashion Nescafé.

Jeg ELSKER nemlig kaffe. Jeg elsker duften af kaffe, smagen af kaffe og mest af alt fornemmelsen af den lille bitte pause, som en kop kaffe er for mig. Det er som en lille lomme af ro midt på dagen, som jeg ikke kan undvære. Jeg kan endda bruge det sidste kvarter af en forelæsning på at glæde mig til at gå i kantinen efter en kop kaffe.

Derfor var det noget af en udfordring, da jeg i forbindelse med min tandblegning skulle jeg undvære både kaffe og the i hele 48 timer (ja, jeg talte ned).

Det endte dog med at blive en ret sjov oplevelse, hvor jeg kunne undersøge mine egne vaner lidt nærmere. Gad vide om jeg er mest fysisk afhængig af mit daglige koffeinfix, eller om vi nærmere snakker en psykisk craving, skabt af vanetænkning?

10150847_10208683304261343_2025499352_n

Tandblegningen foregik kl 10, så jeg havde fået min morgenmad. Hele den dag havde jeg småtravlt, og savnede først en kop kaffe hen af eftermiddagen, fordi jeg gjorde rent. Normalt belønner jeg nemlig mig selv med en kop kaffe med lidt mælk efter sådan en omgang, og nu havde jeg ikke noget. Men jeg kunne jo tage en snack i stedet for…

Hver aften drikker jeg en kop the – nogle gange flere. Jeg er vild med the og synes både det er hyggeligt, lækkert og beroligende med sådan en kop inden sengetid. Det føltes pludselig tomt at ligge der i sengen med Netflix uden noget varmt i hånden. De vaner kan virkelig spille hjernen et puds!

Den næste dag vågnede jeg med bragende hovedpine. Det er åbenbart helt normalt, når man detoxer sit forbrug af kaffe. Videnskab.dk kalder det koffeinabstinenser og siger, det typisk kommer 24-48 timer efter, det normale forbrug af koffein elimineres. Jeg følte mig også mere irritabel hele dagen, rastløs og småsur. Om det skyldtes fysisk eller psykisk mangel på min faste kop kaffe, er svært at sige.

Midt på eftermiddagen fik jeg sat mig godt til rette med min computer, da jeg ville læse lidt af næste uges pensum om væbnede grupper i Mellemøsten. Puden i ryggen var perfekt, min computer var ladet op og min faste akustiske læse-playliste spillede. Men det var som om, det manglede noget. Jeg drikker ALTID en kop kaffe,  når jeg skal læse noget fagligt. For fanden da!

Mine vaner og rutiner blev i den grad udfordret. Det er sjovt som mange af de ting jeg gør hver dag, er blevet til faste vaner nærmest uden, jeg selv er klar over det. Måske er det meget sundt at blive bevidst om, hvor meget man egentlig gør bare af vane? For mig er en kop kaffe en rar lille pause, som kan betyde alt lige fra en stille start af dagen, starten på et par timers læsning eller starten på en samtale med en veninde.

17fbc0fa-17e2-4e7a-88ba-63f088b9427a_zpsujysntnm

Konklusion:

 • Jeg ville nok tage en del på de første par uger, hvis jeg ville kaffedetoxe helt. Sådan en kop redder nemlig (åbenbart) meget af min sukkertrang eller lyst til noget lækkert midt på eftermiddagen.
 • Jeg er lykkelig for, at det var henover en weekenden at jeg skulle droppe kaffen, da tanken om 4 stive timers forelæsning uden en kaffepause ærlig talt gav mig svedige håndflader.
 • Jeg er nok mere vanemenneske end jeg troede og ret psykisk afhængig af kaffe, jævnfør ovenstående punkt.
 • Jeg holder stædig fast i min tro på den forskning der siger, at et par kopper kaffe om dagen faktisk er ganske sundt. Jo, det er. Læs selv med lige HER
 • Jeg glæder mig til min næste kop kaffe

Har du prøvet 48 timer uden kaffe?

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Mary

  Jeg ELSKER også kaffe!!! Men jeg blev træt af altid at have hovedpine hvis jeg ikke lige fik min kop kaffe. Jeg gad simpelthen ikke at være addict mere. Jeg har droppet alle mælkeprodukter, og katten smager altså bedre med fed sødmælk, end mandlmælk eller andet erstatning.

  Men som du skriver så er der meget hygge i sådan en kop, og tager mig selv i at savne min kaffe.
  Købte en lille mælk og fik så en latte efter flere uger uden og det var så hyggeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det lyder som en rigtig fornuftig balance, du har fundet Mary. Det burde jo netop nydes som noget lækkert og ikke bare fordi det er et fix man skal have 🙂 Men… jeg er nu tilbage og drikke mine 2 kopper dagligt igen (mere i eksamensperioderne)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Thulesen

  Hvor forfærdeligt, det er også sindssygt nederen når man ikke må spise i forbindelse med tandlæge – selvom det kun er nogle timer, så er man bare ekstra sulten lige præcis de timer haha.

  Jeg er afhængig af te. Det er min måde at slappe af på 🙂

  Hilsen Kirsten
  https://shitithoughtaboutyouagain.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg er nemlig også afhængig af The! Så at skulle undvære begge dele var virkelig svært for mig, særligt om aftenen da jeg også hygger mig med The 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Må man høre mere om din tandblegning? Jeg overvejer nemlig det samme. Hvor har du fået det gjort henne, pris, hvor længe holder det osv? Ville jeg værdsætte utrolig meget! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Selvfølgelig 🙂 Behandlingen koster 995 kr og holder 1 år, alt efter hvor meget mad og drikke man indtager med farve. Jeg fik det lavet her: http://signeh.dk/ og du kan se mine før/efter billeder her: annawarrington.dk/2016/02/selvtillid-og-hvide-taender/
   Jeg håber du kaster dig ud det, jeg er i hvert fald blevet glad for min 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Nem hverdagsdessert!