Thai karry med peanutbutter sovs og risnudler

Et opgør med fitnesskulturens yndlingsmantra

“Du kan hvad du vil, bare du kæmper for det”. Det lader til at være fitnesskulturens yndlingsmantra. Bare du kæmper nok for din drøm, så lykkedes den. Der er bare liiige noget, som nogen har glemt at fortælle de mange håbefulde X-factor deltagere og kommende bodybuildere. Livet er faktisk ret ligeglad med hvad du gerne vil, og hvad du tror på.

Livet er uforudsigeligt – både på godt og ondt. Jeg ville gerne kunne træne 5 gange om ugen, men det er ikke realistisk for min krop. Jeg har brugt mange timer på at skælde ud, være ked af det og have lyst til at smide håndklædet i ringen. Det er nemlig ikke særlig sjovt at erkende sine begrænsninger, men det kan være nødvendigt. Derfor arbejder jeg nu, sammen med min træner Michael, på at få det bedste ud af de hofter, som jeg nu engang render rundt med.

MIT FORLØB MED MICHAEL ER SPONSERET

squat3

At tro på sig selv er essensen af the american dream, men også efterhånden en tankegang, der gennemsyrer unges liv i dag. Du behøver bare tænde for dit tv hver fredag aften til X-factor, hvor håbefulde unge og voksne er fuldstændig overbevist om, at de kan være den næste Medina – bare de tror nok på det.

Sociale medier flyder også over med motiverende citater om, at hvis du bare presser dig selv nok, så er du en vinder. Det er særlig udtalt indenfor fitnesskulturen, hvor der hersker en stemning af kampgejst og motivation. Men er det altid så motiverende, som hensigten lægger op til? For alle kan jo, af gode grunde, ikke være vinderen af sangkonkurrencen eller træningsstævnet.

Du har naturligvis selv et stort ansvar for hvordan dit liv udvikler sig, men du kan ikke alene bære ansvaret for din fremtid. Der sker tit uheldige omstændigheder, som du ikke selv er herre over. Du bestemmer ikke, om der kommer sygdom i din familie, om du er født et forfærdeligt sted, om du bliver kørt ned og får varige mén.

Den gode nyhed er, at du selv er herre over hvordan du reagerer på de omstændigheder, som livet smider din vej. Du vælger selv om du vil arbejde aktivt på at være et positivt menneske, der får det bedste ud af verden, eller om du vil lade dig slå ud af, at du ikke altid vinder. For det gør du altså ikke – heller ikke selvom du tror på det.

squat4

Jeg nyder min træning 1-2 gange om ugen med øvelser, som Michael tilpasser til mine hofter. Vi træner meget med egen kropsvægt og elastikker, så der er fokus på stabilitet og balance. Se eksempler HER og HER

Ville jeg hellere squatte 100 kg og være den stærkeste lille bøf i centeret? Det kan du bande på! Men det er ikke sådan, det er.

Du kan nemlig ikke (altid) hvad du gerne vil. Du kan heller ikke altid opnå det, du kæmper for – selvom du kæmper hårdt for det. Livet er nemlig ikke så simpelt eller retfærdigt indrettet, desværre. Men hvad du KAN gøre, er at gøre det så godt du kan med de ressourcer du nu har.

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Johanne

  Du er og bliver sej. Jeg synes, det er sejt, du ikke giver op,og at du samtidig accepterer dine begrænsninger og får det bedste ud af det.
  Jeg har en kæmpe respekt for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hvor er du bare sød Johanne! Tusind tak og tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Du har forevigt min fulde respekt! Jeg nyder hver eneste morgen, hvor din blog samt få andre læses sammen med morgenmaden. Du er simpelthen så nuanceret og intelligent, jeg virkelig får noget ud af dine blogindlæg <3
  Store knus og thumbs-ups fra Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak for dine meget søde ord Sarah, de betyder meget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Thai karry med peanutbutter sovs og risnudler