Vind glutenfri produkter på min Instagram!

Fredagslækkerier: Sød kartoffel chips

Mangler du et sprødt og lækkert indslag til x-factor hyggen senere eller er din aftensmad lidt kedelig, så er de her fredagslækkerier noget for dig. Jeg har den sidste uge hamstret søde kartofler i stride strømme fra Fakta, der har haft de kæmpe krabater på tilbud til 12 kr stykket.

Søde kartofler er særligt sunde, fordi de har et lavt glykæmisk index (lav påvirkning på blodsukkeret), et relativt lavt kalorieindhold i forhold til hvor meget de mætter og indeholder flere fibre end almindelige kartofler. Derudover smager det helt fantastisk, især hvis du laver en omgang sød kartoffel chips…

fritter2

Du kan godt bare skrælle dem, skære i tynde skiver og bage dem i ovnen, men det er min erfaring, at de så er svære at få rigtigt sprøde. De bliver mere som ovnbagte fritter, hvilket naturligvis også er lækkert, men det er bare ikke rigtig chips-agtigt. Derfor har jeg prøvet mig lidt frem med metoder, og fundet et virkelig nemt og lille trick der sikrer, at de bliver dejligt sprøde.

Du starter naturligvis stadig med at skrælle den søde kartoffel og skære den i tynde skiver (så tynde som muligt). Derefter lægger du skiverne på en bageplade med bagepapir, pensler dem med olivenolie og giver dem en god omgang salt, peber og rosmarin og/eller timian. Bag dem i 10-15 min ved 175 grader varmluft.

Tag dem ud efter de 10-15 min og lad dem køle næsten af. På den måde stivner meget af den væde, som nu er kommet ud af kartoflerne. Vend dem lidt rundt på bagepladen, giv dem evt lidt mere olie (det er jo fredag) og sæt dem tilbage i ovnen ca 10 min (alt efter hvor tynde de er) og hold godt øje med dem. Når de begynder at blive sprøde, kan du tage dem ud igen, og give dem de sidste 4-5 min liggende på en rist i stedet for bagepladen. Nu skulle de være sprøde!

fritter

Lad dem køle helt af inden servering og giv dem et ekstra skud salt lige inden, du stiller dem på bordet som tilbehør til aftensmaden, topping på aftenens salat eller som sundere bud på lækkerier til fredagshyggen.

Mangler du i stedet søde fredagslækkerier? Prøv sukkerfri mocca trøfler (opskrift HER) eller en sukkerfri chokoladekage med glasur (opskrift HER)

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Nina

  Mums!!! Elsker søde kartofler og laver dem selv rigtig tit – oftest i ovnen skåret i både med en smule olie og chili flager hvilket er rigtig lækkert. Skal klart prøve dem som Chips!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ja, de er super lækre i næsten alle varianter! Jeg er også helt vild med dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Stadsbjerg

  Årh, hvor lækkert! Det er ved at være noget tid siden, jeg har fået søde kartofler, og nu har jeg endnu mere lyst til det – haha! Det er simpelthen min yndlingsmad, ligemeget hvordan man laver det.

  nymaane.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg er helt enig Caroline, det er bare en helt fantastisk grøntsag at lege med i køkkenet 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Vind glutenfri produkter på min Instagram!