Sund dessert med bagt æble

(Glutenfri) pasta med spicy kødsovs

At opgradere en velkendt klassiker fra barndommen går sjældent galt, og det gjorde denne middag bestemt heller ikke. Hvem elsker ikke et bjerg pasta med kødsovs? Min veninde og jeg endte med at spise to store portioner hver, fordi det simpelthen smagte så (pisse!) godt. Et kvalitetsstempel til en gammel kending herfra.

Der findes jo et utal af opskrifter på en god kødsovs og ligeså mange meninger, som der findes krydderier. Det er også et typisk “mor trick” at forsøge at gemme grøntsager i kødsovsen, så børnene ikke opdager, at de spiser selleri, gulerødder, squash osv. Det kan man mene om hvad man vil, men ethvert forsøg på flere grøntsager, som smager dejligt, er kærkomment i mit køkken – selvom de spisende gæster var henholdsvis 26 og 24 år gamle…

LINSE OG ÆRTEPASTA ER SPONSERET TIL ANMELDELSE

pasta1

Vi var så heldige at vores ration af både protein og grøntsager allerede blev dækket af den rare, bløde bund af pasta, som kan redde enhver lang dag på en måde som kun ægte comfort-food kan. Jeg har nemlig fået tilsendt et par pakker TummYummy som er økologiske og glutenfri varianter af blandt andet pasta.

På ægte barnlig manér blandede vi de røde (linse) pastaskruer med de grønne (ærte) og toppede dem med en hjemmelavet veltilberedt og krydret kødsovs. I hver pastavariant er mellem 21 og 24 gram protein, så du bliver altså godt næret og mæt af sådan en portion. Men derfor kan man jo godt tage to gange alligevel…

Opskrift på kødsovs til 2 personer

 • 450 gram magert oksekød
 • 2 små fed hvidløg
 • 1 rødløg
 • Salt/peber
 • 1 frisk chili (eller 1-2 spsk chilipulver)
 • 1 lille dåse tomatkoncentrat
 • 1/2 dåse flåede tomater
 • 2 spsk ketchup
 • 1 spsk spidskommen
 • 1 spsk oregano
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 store gulerødder
 • 1 bundt frisk basilikum
 • 1 bundt frisk persille (til at pynte med
 • 2 små foråsløg (til at pynte med

Start med at svitse finthakket rødløg sammen med finthakket hvidløg i olivenolie. Når det er brunet, tilsættes chili og spidskommen. Lad det lige svitse med et lille minuts tid og tilsæt nu oksekøddet. Når kødet er næsten færdig tilberedt, tilsættes tomatkoncentrat, ketchup, flåede tomater, oregano og revne gulerødder. Lad det hele svitse godt sammen i en 15 minutters tid, og tilsæt derefter hele det friske bundt basilikum, som du bare kan hakke groft. Skru ned for varmen og lad det simre så længe du har lyst eller tålmodighed til. Smag til med godt med salt og peber og server sammen med frisk persille og forårsløg.

pasta2

Har du en klassiker fra barndommen, som du stadig elsker?

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Sund dessert med bagt æble