Fredagslækkerier: Sød kartoffel chips

Konfekt kage med dadler (helt naturlig)

En kage uden sødemidler, proteinpulver eller noget andre sjove ingredienser. Den er sød, den er svampet og den smager dejlig syndigt. Whats not to like?

Jeg bruger jo ganske ofte både proteinpulver, sødemidler og diverse sjove påfund fra helsekostgenren, men ind i mellem er det også rart at gå tilbage til det basale. Og nogle gange måske også rart med en opskrift, der ikke kræver andet, end en tur i supermarkedet?

Denne kage minder lidt om konfekt i teksturen og den bliver også ret kraftig i smagen, så jeg har valgt at kalde det for en konfekt kage. Kagen har et naturligt højt indhold af frugtsukker og kalorier fra dadler og abrikoser, samt umættet fedt fra nødder, men det er en naturlig energibombe, som giver din krop noget at arbejde med. Der er altså ingen grund til ikke at tage to stykker, når du nu er i gang!

kage1

Opskrift på bunden

  • En stor håndfuld tørrede abrikoser
  • Saften fra en halv appelsin (gem resten, måske skal du bruge lidt mere saft)
  • 2-3 spsk kokosmel
  • 1 knivspids salt

Smid de tørrede abrikoser i en blender sammen med saften fra en halv appelsin og salt. Hæld massen ud i en skål og ælt sammen med kokosmel. Føles den for våd, så kan du tilføje mere kokosmel. Målene kommer her ikke så nøje. Når du synes det er en fin, omend lidt klistret, dej, så smører du den fladt ud i et tærtefad. Bag bunden i 15-20 min ved 200 grader varmluft – eller indtil den ser gylden ud.

Opskrift på glasuren

  • 200 gram dadler
  • 2-3 spsk ren rå kakaopulver (alt efter hvor kraftig du vil have smagen)
  • 1 knivspids salt
  • Skal fra 1 økologisk citron eller appelsin

Det hele blendes ganske simpelt i en blender, til det får en blød og rar konsistens. Smør det herefter ud på den afkølede kage og stil den på køl indtil glasuren har sat sig lidt. Det tager typisk en times tid.

kage2

Du kan pynte kagen med friske bær, revet citron og/eller appelsinskal, kokosmel eller frysetørrede bær. Eller hvad end du har derhjemme i køkkenskabene, som ser lidt festligt ud.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Fredagslækkerier: Sød kartoffel chips