Selvtillid og hvide tænder

Sund aftensmad på 30 min: Frisk torsk ovnbagt grønt

Jeg elsker frisk fisk, men får det ikke flere gange om ugen, da jeg godt lide, at kvaliteten af fisken er i orden. Hellere lidt sjældnere og så en rigtig lækker frisk torsk eller laks! I går lavede jeg en overraskende nem og hurtig, men virkelig lækker, aftensmad med frisk torsk.

Idéen til retten opstod midt i en travl og fyldt Kvickly, hvor der var nedsat torsk med sidste salgsdato på dagen. Så slår denne tilbudsjæger altså til! Jeg tilberedte min torsk helt nænsomt, da jeg synes det er synd med for mange krydderier på så sart en fisk. Torsken blev derfor kun krydret med urtesalt og peber, samt toppet med frisk persille og et forårsløg. Citron havde været klædeligt, men det havde jeg ikke lige fået smidt i indkøbskurven. Pak fisken ind i sølvpapir og giv den ca. 20 min ved 175 grader varmluft i en forvarmet ovn.

torsk1

Aftenens tilbehør blev lidt en “tøm køleskabet” løsning, da jeg havde lidt rester af forskellige grøntsager, som trængte til at blive spist. Jeg fandt et ildfast fad frem og fyldte det med grofthakkede kartofler, broccoli, et rødløg, et lille hvidløg og et par gulerødder. Derefter rørte jeg 3-4 dl skyr op med karry, salt, peber og lidt chilli. Skyrcremen blev fordelt i klatter rundt omkring grøntsagerne og jeg dækkede fadet med staniol. Det røg i ovnen 25-30 min.

torsk3

Det gav en virkelig velsmagende og meget mættende portion aftensmad med et fint forhold mellem protein og kulhydrat. Der er ikke et særlig højt fedtindhold i retten, men så kunne man jo spise lidt nødder bagefter eller sørge for, at have en sund dessert klar i baghånden. Hele måltidet endte med at have taget et kvarters tid i forberedelse og sammenlagt en lille halv time i ovnen, hvor jeg passende kunne få besvaret mails og planlagt et par blogindlæg til ugen.

torsk2

Er du også ret vild med fisk? Prøv en lækker ovnbagt laks med broccolimos (opskrift HER) eller en portion lowcarb fisketacos med torsk, opskriften finder du HER

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Natasha

  Har du bagt grøntsagerne med skyr? Bliver skyren ikke helt mærkelig af det??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ja, jeg har lagt klatter af frisk skyr ovenpå grøntsagerne og dækket dem med staniol de første 10-15 min i ovnen. Skyren stivner lidt, men jeg synes det giver en god smag og lidt en sjov tekstur, men er man ikke til det, kan man bare lave skyrcremen og spise kold ved siden af 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Nøj den ser lækkert ud! Helt enig i at torsk ikke skal “dræbes” med en masse krydderier 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ja, ikke? Det er altså synd for sådan en lækker og lidt sart fisk! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Selvtillid og hvide tænder