The power of Instagram

10 spørgsmål du bør stille din personlige træner

Det er vigtigt at vælge den rigtige træner, der virker for lige netop dig. Du kan svede dig igennem  alverdens øvelser og tygge dig igennem kilovis af broccoli, men har din træner og dig ikke samme sundhedsfilosofi, så kommer du (sandsynligvis) ikke særlig langt. Måske kan du presse nogle resultater ud af dig selv, men lur mig om du ikke hurtigt falder tilbage i nogle uheldige vaner, når du så dropper forløbet. Det er hverken fair overfor dig selv, din krop eller din garanteret super dygtige træner. I skal jo bare for søren passe sammen!

Dette indlæg er 100% skrevet ud fra mine egne erfaringer og er derfor et udtryk for mine personlige præferencer til, hvilke spørgsmål du bør stille din personlige træner, før i starter et forløb sammen.

MIT FORLØB MED MICHAEL KAYSER ER SPONSERET

squat4

1- Hvor er du uddannet?

Kald mig bare uddannelsessnobbet, men for mig betyder det en hel del, hvor min træner er uddannet. Der findes rigtig mange, særligt på sociale medier, som kalder sig personlige trænere baseret udelukkende på deres egen træning og måske lidt programmer de har lavet til vennerne. Nej tak kammerat. Har du ikke siddet med næsen i anatomibøgerne, er du ikke en træner for mig.

Det var eksempelvis ret afgørende for mig i mit valg af træner, at Michael Kayser er uddannet smerteterapeut ved siden af sin personlig træner uddannelse. Vi har alle forskellige behov, og for mig er det vigtigt med en træner, der forstår en krop med smerter.

2- Hvad er dine værdier?

Forskellige trænere har forskellige filosofier bag deres træning. Har din træner en baggrund i bodybuilding, styrkeløft eller fysioterapiens verden? Øvelserne vil være valgt med bagtanke i både dig og dine ønsker, men også i din træners baggrund. Spørg derfor ind til, hvorfor han eller hun har valgt at træne (og træne andre) som de gør.

3 – Hvordan motiverer du dine klienter?

Er du til tough love eller blid motivation for at præstere bedst? Nogle mennesker motiveres af at blive presset til deres yderste og gerne med en militæragtig tone, når de står og kæmper. Andre knækker helt sammen og føler sig forkerte, hvis de bliver irettesat i en hård tone. Hav den snak INDEN du står med en masse kilo på en vægtstang og både dig og træner ser lige forvirrede ud.

Personligt fungerer jeg slet ikke, hvis nogen råber af mig. Jeg får lyst til bare at gå. Til gengæld motiveres jeg af faglighed, konstruktive (lave) tilråb og opmuntring. Jeg præsterer generelt bedst, hvis jeg føler, at min træner/lærer/whatever er der for at hjælpe mig hvis det går galt, men også at der er tillid til mig.

kayser2

4 – Kan du hjælpe med kosten (hvis det er aktuelt)

Sejler du rundt i din kost, kan det være svært at få synlige resultater fra træningen, hvis det fx er vægttab eller markeringer, du går efter. Spørg din træner om han eller hun kan lave kostplaner eller kender en anden, som kan lave dem for dig.

Husk også at sige det, hvis du helst vil have, at din træner blander sig helt udenom din kost. Personligt føler jeg ikke på nuværende tidspunkt, at jeg har brug for en kostplan, så Michael og jeg snakker ikke særlig meget om mad. Med mindre én af os har spist en virkelig god kage i weekenden, så må man gerne dele oplevelsen!

5 – Hvor fleksible er dine tider?

Har du fx kun mulighed for at træne før arbejde kl 7, men har din træner kun tider om aftenen, så går det ikke i længden.

hskulder

6 – Hvordan måler du dine klienters fremskridt?

Er i enige om at droppe vægten og kun tage billeder, eller vil du gerne have tal at måle på? Det går jo ikke, hvis du undrer dig over at tallet på vægten forbliver det samme og du føler dig ladt i stikken, mens din træner glad og frejdigt noterer, at du har squattet endnu tungere end sidste uge. Det er vigtigt at forventningsafstemme, hvordan resultater (som jo er relativt OG subjektivt) bliver opfattet for jer begge to.

7 – Hvad går i, hvis planen går i vasken?

I har lagt en genial plan, alt kører og pludselig sejler det hele. Måske går din kæreste og dig fra hinanden, du får travlt på jobbet eller du får en skade. Træningen kan ikke køre efter planen og du er frustreret. Tag en snak med din træner om, hvad plan B så er. Nogle gange er vi alt for fokuserede på plan A, så vi glemmer, at livet altså nogle gange kræver en plan B.

Michael og jeg har været udfordret af mine hofter, der ofte giver for mange smerter til almindelig træning. Han arbejdede ud fra, at øvelser til en stram hoftebøjer kunne lindre mine smerter bare lidt, så straks lavede han et helt program kun med stræk-øvelser. Genialt. Læs hele programmet og se flere øvelser HER

8 – Hvor træner du henne?

Helt ærligt, vil du cykle til den anden ende af byen en tidlig morgen, hvor det også regner, hvis din træner kun er lokaliseret i det center? Det handler om at være realistisk overfor dig selv og din træner, når i indgår i et forløb. Find ud af hvilke centre der ligger tæt på dig, dit studie eller dit arbejde og planlæg ud fra det. Alt andet kan hurtigt ende med at være spild af tid.

9 – Hvad er priserne?

Det er dumt for jer begge hvis forventningsafstemningen går galt fra starten og særligt hvis det har med penge at gøre, det er aldrig rart. Læg et budget for dig selv, inden du kontakter en træner. Find ud af hvor din økonomiske smertegrænse går, og vær ærlig omkring dem. Måske kan i tilrettelægge et online forløb med fysisk opfølgning, hvis det passer dit budget bedre?kayser2gg

10 – Ville du drikke en kop kaffe med ham/hende?

Kemi er vigtigt, også selvom i “bare” træner sammen. Gensidig forståelse, humor og en god stemning betyder meget, når det er en person der skal presse dig fysisk og vide, hvornår du godt kan give den en skalle mere.

Har du en personlig træner? Hvordan har du valgt ham eller hende?

Michael kan kontaktes via mail på: mk@kayserfitness.dk eller på hans Facebook HER

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

The power of Instagram