PR i bænkpres!

Det er (også) okay at være boglig!

Snart skal alle ansøgninger til videregående uddannelser sendes ind. Jeg husker tankerne, forventningerne og spændingen, men ikke nerverne. Dem har jeg nemlig ikke haft. Jeg var sådan en type, der fik høje karakterer i gymnasiet. Jeg elskede at gå i skole og arbejdede for de karakter, som jeg fik. Dermed ikke sagt, at man ikke kan arbejde hårdt og ikke få høje karakterer, men for mig hang de to ting bare sammen.

Det er dog ikke altid, jeg har haft det lige godt med at sige det. Jeg vil jo helst ikke lyde arrogant, men sandheden er, at der er tusind ting som jeg IKKE er god til, men dét at læse, skrive og studere – det er sgu lige mig! Og mon ikke der er andre, som har det på samme måde?

I blogland findes der rigtig mange dygtige bloggere, som sætter fokus på, at der er mange måder at definere “succes” på. Senest har Nutidens mor, Johanne, skrevet et tankevækkende indlæg om, hvordan hun har skulle finde sin plads i verden og hvad hun er god til. Læs det HER. Jeg synes, det er fantastisk med fokus på forskellighed. Det er nemlig langt fra alle, der trives på universitetet og det ville være helt fjollet, hvis vi alle skulle lave det samme.

Men… Jeg mangler lidt, at nogen slår et slag for os, der trives på universiteterne. Derfor vil jeg gerne i dette blogindlæg slå et slag for alle bogorme derude! Det er nemlig (også) i orden at være boglig!

læsning

Der findes heldigvis mange talenter og jeg er eksempelvis dybt misundelig på kreative mennesker. Jeg kan nemlig hverken tegne, tænke i abstrakt æstetik eller lave noget som helst med mine hænder. Jeg kan ikke betjene noget teknik, gennemskue ledninger eller hvor de hører til og min rummelige sans stinker i øvrigt også jævnt meget.

Der er altså et utal af jobs, som jeg ville være virkelig dårlig til. Men… Jeg kan til gengæld diskutere udenrigspolitik, dekonstruere begrebers betydning i international politisk teori og læse lange tekster ganske hurtigt.

Det er mega fedt at være god til noget, og det bør hyldes uanset om du som ungt menneske søger ind på en erhvervsuddannelse, en lang videregående uddannelse eller går dine helt egne veje og laver noget andet. Så længe du er på en vej, der er rigtig for dig.

Er du nysgerrig på hvad jeg laver, når jeg ikke blogger, så læs mere lige HER.

12784188_10208745137607138_1260430795_n

Jeg prøver ikke at rangordne uddannelser, hvilket jeg mener er helt forkert at gøre, men jeg prøver at slå et slag for, at det også er i orden ikke at have vilde, kreative planer. Det er okay at være lidt nørdet og have nørdede interesser.

Du behøver altså ikke føle dig forkert, hvis du ikke har planer om at starte din egen virksomhed eller ikke har et galleri i kælderen.

Så… Send du bare din kvote 1 ansøgning afsted med stolthed. Der findes mange andre som dig, der elsker at nørde med begrebers betydning og synes det er hyggeligt at diskutere den seneste udvikling i dansk politik over en kande kaffe.

eksamen_zpsa1wiepsj

Hvad er dine tanker om det nylige uddannelsesvalg? Er du boglig, kreativ eller noget helt tredje?

bloglovin_annawarrington
   

8 kommentarer

 • Virkelig fedt indlæg, Anna! Jeg har det sjovt nok på samme måde 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  TUSINDE TAK (!!!) for det her indlæg. Jeg er så glad for, at jeg ikke er den eneste som nærmest har haft dårlig samvittighed over, ikke at kunne tegne flotte tegninger og være mega kreativ. Det er jo i grunden ret fedt at nyde at lære – også selvom det lyder mega nørdet! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Skønt du kunne bruge mit indlæg! Det er fedt at kunne tegne, men det er ikke os alle, der kan det. Godt vi kan noget andet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Amen! Jeg er 100 % nørdet-boglig-type. Jeg kan simpelthen ikke se det sjove i DIY-projekter, madlavning, friluftsliv, holdsport, you name it. Til gengæld trives jeg med at være fuldtids universitetsstuderende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Åh, vi er helt ens på de punkter Karoline! Bortset fra det med madlavning 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indlæg!
  Tak for at slå et slag for os, der af og til bliver beskyldt for at være kedelige fordi vi sidder med næserne i bøgerne. Det er også slags talent vi har 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak Christina 🙂 Vi er nemlig ikke kedelige, selvom vores evner måske ikke er så flashy 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

PR i bænkpres!