Når det "uperfekte" bliver moderne

“Fitness er blevet en spejlsport!”

“Fitness er blevet en spejlsport”. Citatet er fra min træner Michael Kayser, der er træt af den overdrevne fokus på udseende, som er udbredt i fitnessverden. Det er da også svært at se forbi de mange mennesker, som beundrer sig selv i spejlene landet over. Flexer musklerne, suger maven ind og tilrettelægger deres træning efter, hvordan spejlbilledet responderer.

I min træning med Michael er vi pt ligeglade med hvor rund eller stor min numse er, hvor flad min mave er eller om mine biceps vokser. Vi fokuserer udelukkende på bevægelighed, hvilket passer min krop med dens begrænsinger virkelig godt.

MIT FORLØB MED MICHAEL ER SPONSERET (INDEHOLDER AFFILIATE)

udenfor4

I stedet for at lave en “skulder dag” hvor fokus er på, hvordan mine skuldre ser ud, så arbejdede vi i går  med skulder-bevægelser. Det lyder måske af det samme, men den sproglige ændring kan faktisk også skabe en mental ændring. Jeg får nemlig hurtigt dårlig samvittighed, hvis min krop ikke lige reagerer på kost eller træning, som jeg gerne ville have. Så ved at fjerne fokus fra udseende, så fjerner jeg også en hel del potentiel dårlig samvittighed. Smart!

I videoen overfor laver jeg et (ondt!) skulder triset med 3 øvelser, der gentages lige efter nedenstående rygøvelse. Der skal ikke særlig meget vægt på, for dine skuldre syrer hurtigt til (skulle jeg hilse at sige). Jeg kører med 1,25 kg og laver 10 gentagelser af hver af de 3 små øvelser.

Inden skuldrene får smadder, så er denne rygøvelse super god. Du laver et superset med 30 sekunders statisk hold på toppen og derefter 15 hurtige reps, hvor du løfter vægtene op til ca. 90 grader og ned igen. Husk at spænde godt i ryggen, så du ikke overbelaster nakken.

Mit tøj i videoerne er sponseret af Hummel. Du finder bukserne HER og den fine trøje med lange ærmer HER

Vi trænede også en vældig sjov lille omgang bænkpres, hvor min balance seriøst kom på arbejde! Igen, arbejdede vi ikke med “bryst træning”, men med træning af stabilitet, balance og styrke. Stangen her snyder lidt, da den kun vejer et par kilo og ikke de typiske 15 kg. Øvelsen udføres ved at du lægger dig til rette som ved klassisk bænkpres, men smider et par kettlebells på elastikker og derefter forsøger at lave en nogenlunde pæn bevægelse. Det er svært!

Der er, for en god ordens skyld, intet i vejen med at træne for at se godt ud. Forfængelighed er bestemt ikke nogen dårlig ting og jeg går også op i, hvordan jeg ser ud. Pointen med dette indlæg er, at få fokus bare en smule væk fra udseendet og lidt mere hen på kroppen som helhed.

Michael har faktisk for nyligt har valgt at skifte navn i sit firma, så den afspejler hans (ret så awesome) træningsfilosofi; KayserAthletics referer nemlig ikke bare til sveddrypende træning, der giver dig store guns og flad mave, men derimod en stærk og funktionel krop, der kan klare alle hverdagens udfordringer. Du kan kontakte ham lige HER hvis du har spørgsmål eller hvis du mangler en ny personlig træner.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Når det "uperfekte" bliver moderne