"Hvor er dit tøj fra?"

Fuck “Tag dig sammen” tanken!

“Tag dig nu sammen” mentaliteten kan i den grad få mit pis i kog. Den lever i bedste velgående i sundhedsverden, hvor rigtig mange udtaler sig, uden egentlig at have sat sig ind i hele historien.

I dette indlæg præsenterer jeg jer for en smartass sundhedsguru, der mener, at medicin er roden til alt ondt og at man jo “bare” kan leve sundt og upti vupti kurerer alverdens sygdomme. Hvad jeg mener om ham, er vist rimelig gennemskueligt. Men først vil jeg fortælle min historie.

Min historie kunne være værre og der findes mennesker, som har det langt sværere end mig. Men jeg kan ikke fortælle deres. Jeg kan kun fortælle min egen.

“Jeg er så klar til aldrig at skulle se på en pilleæske igen. Aldrig mere stå på apoteket og vide at jeg skal til at betale for en masse kemi som jeg mere eller mindre frivilligt fylder i min krop. Aldrig mærke den svimlende fornemelse af kroppen der overtages af noget større, noget andet. Jeg er klar til at mærke min krop uden noget kunstigt, mærke de begrænsninger jeg nu engang har og kæmpe videre alligvel med at få en stærk og sund krop”

Ordene er fra et blogindlæg, der er 2 år gammelt. I januar 2014 stoppede jeg på smertestillende medicin efter årevis med forskellige piller (og flydende metadon). Jeg troede, at det var slut med medicin for evigt. Jeg blev, desværre, klogere.

De sidste to uger har jeg brugt på skiftevis at være svimmel, have kvalme, føle mig høj, sovet tungt, hadt flere smerter end jeg plejer og haft færre smerter end jeg plejer. En sand rutsjebane som skyldtes, at jeg er startet på en ny plan med smertestillende medicin igen. Fuck.

Det er ikke nemt at finde de rette piller eller den rette dosis, så alverdens bivirkninger har besøgt min krop de sidste 14 dage. Der er ved at komme ro på igen, og jeg fylder igen min krop med (lorte) kemi. Det har været et svært valg, men det er ikke muligt at klare min hverdag uden. Er det sundt? Er det godt? nej, men det er nødvendigt lige nu.

12767326_10208683378983211_1642822556_n

David Wolfe er en smart-i-en-fart slags fyr, som har fået bygget sig en skarre af fans på sociale medier. Han skriver vidt om bredt om hans ideér om sundhed, og han mener blandt andet, at ingen bør spise medicin. Næh nej, det er nemlig primært dit helt eget ansvar hvis du fejler noget, og det er en falliterklæring overfor din egen sundhed, hvis du tager medicin.

Jeg mener, han bør lukke røven. I efteråret skrev jeg lidt mere om, hvordan det er tabu at spise medicin. Det blogindlæg kan du læse HER.

12834812_10208817305811298_1747540748_n

Billede lånt herfra

Den mentalitet, som David repræsenterer, hvor det primært er hvert menneskes eget ansvar at blive “sund nok” for at blive rask, er farlig. Det betyder nemlig, at rigtig mange mennesker proppes ned i kasser, som kan være svære at komme ud af. Hvad enten vi snakker overvægt (som Morten skrev et genialt indlæg om HER), depression (som Sofia har berørt HER) eller smerter, som jeg selv har skrevet om, så husk at der altid er et helt menneske bag.

Der findes altid en historie, et helt billede, som ikke altid er synligt for det blotte øje. Det er farligt at dømme andre med “tag dig sammen” tankegange, da det ikke opfordrer til sund livsstil eller accept af svære omstændigheder, men i stedet kan give negativt selvværd og kronisk dårlig samvittighed.

Er du ny læser og aner du ikke hvad jeg snakker om, når jeg nævner mine hofter, så kan du læse hvad der er galt med mine hofter lige HER og hvordan det er at leve med smerter HER og HER

bloglovin_annawarrington
   

3 kommentarer

 • Mette

  Hold kæft jeg forstår godt du bliver sur! Det gør jeg fandme også!! Det er da den mest langt-ude opfattelse man kan have. Hvis man fejler noget skal man da forsøge at kurere det. Ja man kan komme langt med sund kost, men det kan sgu ikke kurere sygdomme og den slags. Det vigtigste må da være at man overlever, og kan leve et liv uden (alt for mange) smerter. Dermed ikke sagt at man skal kaste 10 panodiler i kæften hver dag, fordi man har lidt ryg/mave/hovedproblemer, hvad ved jeg, men når man fejler noget så voldsomt som du, ja så er der nok ingen anden udvej. Jeg har sagt det før, og siger det igen. Du er så pisse sej Anna! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for de søde tanker Mette! Jeg bliver nemlig vred, når sundheden skal skævvrides på den måde. Naturligvis skal man ikke bage fylde kroppen med piller, og slet ikke som erstatning for sund kost, men at nedgøre mennesker der må tage medicin, det er for lavt i mine øjne! Og i øvrigt også virkelig arrogant..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Indlæggene er super inspirerende og ikke mindst fængende. Det ene indlæg tager det andet – og det bringer mig tilbage til udgangspunkt om “Tag dig sammen, tanken!“. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

"Hvor er dit tøj fra?"