En dag i mad!

Nemt og sundt påske chokolade

Orker du (heller) ikke stå og lave fancy påskeæg fra bunden? Jeg elsker at eksperimentere med sjove opskrifter på sundere lækkerier, men det er altså ikke altid, overskuddet rækker så langt, når lækkersulten melder sig. Og det behøver faktisk slet ikke være så svært eller tidskrævende at lave noget lækkert hjemmelavet påske chokolade.

Du skal såmænd bare bruge dine yndlingsnødder; cashew, peanuts, valnødder, paranødder eller mandler og rosiner. Dernæst skal du have gang i et vandbad, hvor du stiller en keramisk skål ovenpå en gryde med en smule kogende vand. Når vandet koger, bliver skålen varm og du kan smelte din mørke chokolade stille og roligt i skålen.

CHOKOLADE SPONSERET AF ISIS-UDEN TILSAT SUKKER (AFFILIATELINKS)

chokoladerosiner

Det er nemmest med en ske at vende nødder og rosiner i chokoladen (tag lidt af gangen) og derefter lægge de klistrede, små lækkerier til afkøling på en bageplade. Det sviner lidt og bliver ikke så kønt, men det kommer sig (efter min mening) ikke så nøje. Det smager jo dejligt alt sammen.

Har du lyst til lidt ekstra smag, kan du strå lidt kanel henover chokoladen, mens den stivner. Du kan også rive lidt frisk appelsinskal eller appelsinsaft henover rosinerne, strø lidt lakridspulver udover nødderne eller måske blande et par dråber god rom i chokoladen.

Det er mit bud på vanvittig nemt og lækkert påske chokolade, som er sundere end hvad du ellers finder i supermarkedet, men ikke kræver hverken dyre ingredienser eller det store overskud i køkkenet. Velbekomme!

chokolademandler

Du kan naturligvis lave disse lækkerier med din yndlingschokolade – med eller uden sukker. Personligt har jeg to favoritter, når det kommer til mørk chokolade. Den ene kan købes i Netto og er 85% kakao økologisk chokolade til ca. 25 kr for en plade. Den anden er belgisk mørk chokolade fra isis – uden tilsat sukker, der ikke har dengrimme bismag, som nogle sukkerfri chokolader kan have. Denne er rund, mild og lækker med et strejf af bitterhed, som jeg elsker ved mørk chokolade. En plade koster lige under 30 kr og du finder den i supermarkeder eller HER

Har du masser af overskud i ferien? Så har nogle af mine dygtige bloggerkollegaer rigtig gode opskrifter på lækre og sundere påske chokolade. Se for eksempel Mette Lyngholms bud på sundere påskeæg HER eller Jane fra Madbandittens sukkerfri lækkerier HER.

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

En dag i mad!