Kvote 1 & kvote 2

Vegansk og glutenfri pasta med kødsovs

Foråret nærmer sig med hastige skridt, men derfor kan det nu alligevel være rart med noget varmt og hyggeligt comfort-food til aftensmad. For mig er comfort-food noget som smager dejligt, blødt og gerne lavet i én stor gryde. Sådan lidt simremadagtigt, men uden det tager en krig at lave.

Jeg havde lyst til en vegetarisk aftensmad (der endte med at blive vegansk), så det blev en slags kombination af dahl og kødsovs, som blev serveret med glutenfri fuldkornsspagetti fra Urtekram, der er fundet på tilbud i Fakta.

12071769_10208848073980483_1324092711_n

Du kan lave hele retten i én stor gryde eller wok og det tager ikke meget længere tid, end det at din pasta kan koge færdig i en gryde ved siden af.

Opskrift på en kæmpe gryde

– 100 gram røde linser

– 1 rødløg

– 1 dåse flåede tomater

– 2 fed hvidløg

– 1 spsk olie

– 1/2 tsk spidskommen

– Salt/peber

– 1/2 tsk tørret chilipulver

– 1/2 dåse tomatkoncentrat

– 1/2 blomkålshoved

– 750 ml-1 liter grøntsagsbouillon (er du veganer, så tjek at den er vegansk)

– Pynt med soltørrede tomater

12804480_10208848074460495_772654482_n

Skær rødløg og hvidløg i små tern og svits dem i olie ved høj varme. Tilsæt alle krydderier og lad dem svitse med et par minutter. Skru ned til middelhøj varme og tilsæt finthakket blomkål, linser, flåede tomater og tomatkoncentrat. Hæld grøntsagsbouillon henover og lad det simre indtil linserne er kogt ud og retten virker sammenhængende. Smag til med salt, peber og server sammen med pasta, ris eller bare for sig selv. Kan pyntes med soltørrede tomater, skyr eller frisk persille.

Er du mere til en klassisk pasta med kødsovs, har jeg lavet en lækker (og kødfyldt) version lige HER

   

4 kommentarer

  • Mette

    Det ser virkelig lækkert ud! Har aldrig “turde” kaste mig ud i retter med linser, men tror altså snart jeg skal prøve det, for det ser virkelig lækkert ud! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Warrington

      Prøv det! De er meget taknemmelige, idet de let tager smag fra krydderier. De røde er bedst efter min mening 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sis

    Dejligt med veganske retter.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvote 1 & kvote 2