Det er fucking hårdt, men jeg kæmper!

Budget til praktikophold

“Hvordan har du råd til at bo i New York, mens du er i praktik?” Er nok et af de spørgsmål, jeg er blevet stillet flest gange de seneste par uger.

Dette indlæg skal derfor handle om det, vi absolut helst ikke snakker om; penge! Økonomi er enten pinligt, fordi nogle tjener mere end andre, forvirrende, fordi du ikke forstår det eller kedeligt, fordi du skal til at lægge et budget. At lægge et budget til praktikophold er måske ikke det sjoveste i verden, men hvis det kan muliggøre, at jeg kan rejse på SU og udleve mine drømme i et halvt år i New York? Så er jeg sgu klar!

INDLÆGGET ER SPONSERET

Så… Hvordan ser min økonomi ud? Hvordan hænger det sammen?

pengeburg2

Min økonomi har altid være en spøjs størrelse, da jeg har indrettet min hverdag lidt anderledes, end de fleste andre studerende. Min krop virker som bekendt ikke altid lige optimalt og derfor har jeg ikke et traditionelt studiejob. Men takket være det dejlige internet, hvor man kan arbejde hjemmefra i nattøj og morgenhår, så kan jeg stadig arbejde. Min indkomst svinger dog en del, da jeg arbejder med skriverier på nettet (her på bloggen og på en ungdomsside), så jeg skal selv holde et form for overblik.

Jeg har prøvet at få lagt et budget i banken engang for 100 år siden, men har ærlig talt ikke brugt det siden. Jeg har også prøvet at google mig frem til forskellige templates, men får det aldrig rigtig brugt. Da det ikke ligefrem er nogen lille udgift sådan at flytte til New York i 5 måneder, sagde jeg ja til at teste Dit Økonomiske Livshjul, der giver individuelt tilpasset økonomisk overblik efter et par klik. Det kan jeg vist godt lige overskue…

1nyc2

Det er efterhånden en fortærsket myte, at alle studerende lever af pasta og ketchup. De fleste har råd til både caffe latte og en Macbook. Nu har jeg selv været på SU de sidste mange år, da jeg både har læst sociologi og nu er i gang med min kandidat i statskundskab. Lad mig bare sige, at jeg har skænket det danske uddannelsessystem en venlig tanke MANGE gange. Jeg ved derfor, at det kan være svært at få en god opsparing, hvis man er på SU.

Når man så oven i hatten gerne vil bo i New York, hvor man vel at mærke arbejder fuld tid uden løn, kræver det økonomisk planlægning.  Med mindre altså at du har et pengetræ i baghaven. I så fald; du er et heldigt asen. Har du ikke et pengetræ i haven, så skal der tænkes kreativt, når du skal lægge dit budget til praktikophold, især hvis det er i udlandet. Klikker du ind på Dit Økonomiske Livshjul kan du tilpasse dens søgefunktioner efter din økonomiske situation og 2 sekunder efter, får du spyttet 12 gode råd i nakken. Du finder blandt andet gode råd til opsparing, budget og forsikring.

carrie2

Jeg kan (desværre) ikke love en glamorous livsstil som er Gossip Girl eller Sex and the City værdig, men jeg kan fortælle mine små tips til, hvordan det bliver lidt lettere at få råd til en praktik. Jeg er først og fremmest så heldig at have en skøn familie, der støtter mig både med alt kærlighed i verden, men også økonomisk. Dernæst går jeg passioneret op i at undgå madspild og bruger derfor hver en rest, når jeg køber ind. Det sparer måske kun et par kroner, men mange bække små..

Mine økonomiske prioriteringer bærer også præg af, at jeg godt kan lide at rejse, hvor jeg eksempelvis ikke bruger mange penge på hverken tøj eller møbler. Vi har alle forskellige prioriteringer, så det er ret smart med sider som Det Økonomiske Livshjul, hvor du på 1 min kan hente et nemt og hurtigt overblik over, hvordan du kan spare i budgettet uden at leve mindre rart.

Nu har jeg heller ikke valgt den billigste by at bo i, og der findes mange andre spændende byer, hvor du kan være i praktik eller på udveksling. Men har du ligesom jeg altid haft en drøm om det store æble, så kan det altså godt lade sig gøre! Vi har naturligvis alle forskellige forudsætninger (også økonomisk), men uanset din position eller drømme, vil jeg mene, at med tålmodighed, planlægning og overblik – så er du godt på vej!

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Ja NYC er en dyr by at være praktikant i. Den studiegæld jeg havde da jeg var færdig på uni, var financieringen af praktikken. Heldigvis gav mine forældre lidt tilskud og jeg havde noget opsparing.
  Til gengæld har investeringen tjent sig hjem efterfølgende for det gjorde en kæmpe forskel da jeg skulle ud og søge job bagefter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det er jeg super glad for at høre Lotte, da det også er sådan jeg tænker på det; en investering 🙂 Mine forældre har heldigvis også hjulpet mig meget økonomisk, hvilket jeg er super taknemmelig for 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Det er fucking hårdt, men jeg kæmper!