5 spørgsmål om praktik på Manhatten

Derfor bliver du tyk i USA

Hvorfor mon de generelt er så overvægtige i USA? Drop forklaringer såsom en lettere suspekt fødevareindustri, der måske ikke lige har folkesundheden som primær interesse. Drop også forklaringer om socio-økonomiske omstændigheder, der kombineret med førnævnte fødevareindustri ikke giver de bedste forudsætninger for sundheden. Næh nej, jeg har forklaringen lige her – kogt ned til en enkelt frokost!

Jeg var i det dejlige område Chealsea og spise frokot med en ny veninde, der er aupair herovre. Min bestilling lyder således (direkte fra menukortet) “omelet lavet på æggehvider med svampe, broccoli og rød peber” Dertil bestilte jeg en stor pepsi max. Min tallerken ankommer og gæt hvad jeg ser? Ganske vist en (lille) omelet, som sikkert er lavet på æggehvider, og ganske vist også indeholder en smule grønt, men hvad søren er alt det udenom?

Glem alt om madspild i første omgang (selvom det bestemt også burde adresseres). Tænk over hvor mange ekstra kalorier, der blev fyret på min tallerken helt uden, at det egentlig var en del af min bestilling! To stykker toast, smør, marmelade, lidt salat vendt i olie og en kæmpe portion pommes frites med ketchup. Nu er det naturligvis kun én frokost, men hvis det er standarden at liiige lidt ekstra fritter, smør og brød “da hører med”, så er det jo meget nemt at overspise bare en håndfuld hist og her, hvilket nok ikke gør noget godt for livvidden i længden.

Obs: Jeg mener selvfølgelig ikke, at der sker noget ved at køre fritter ned ind i mellem. Min pointe gælder nærmere den kutyme der er, at putte for meget mad på tallerkenen, som man ikke har bestilt.

mad

chealsea

Har du oplevet noget lignende på spisesteder rundt om i verden?

   

10 kommentarer

 • Agnete

  Jeg bor også i USA og har rejst en del rundt. Jeg forstår også godt hvorfor mange bliver overvægtige. Især fordi junkfood og færdigretter er så billigt. Dog synes jeg, at det er meget meget nemmere at finde sunde muligheder i de store byer som fx New York.Det er et stykke tid siden jeg har været i NYC, men jeg synes der er mange lækre juicebarer og sunde fastfood-steder hvor man selv kan blande sin egen salat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det har du helt ret i Agnete, der er heldigvis mange gode og lækre steder her i byen, hvor der er salater og juice 😀 Det er dejligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da jeg var i USA, skulle jeg spise brunch. Jeg bestilte pandekager, og da tallerkenen kom, så jeg en STOR hvid klat på pandekagerne, jeg tænkte faktisk først at det var is, fordi der var så meget. Jeg smagte på det, og det var fandme smør…. og selve pandekagerne smagte også virkelig meget af smør, så ja, jeg kan også sagtens forstå hvis de bliver meget overvægtige… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ha ha, det er en sjov og meget livagtig historie Simone! 😀 Det er simpelthen utroligt, hvad der er normalt at få serveret!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kt

  Jeg brugte nogettid i USA for nogle år siden og jeg er oplevede aldrig det der! Faltisk synes jeg USA byder på væsentlig bedre mad end dk:) MEN det er et altivt tilvalg! Mange steder kan du bare få salat istedet for frites, vælge kyllinge bryst istedet for paneret, æggehvider frem for hele æg, kalorieletter menuer, havregrød, osv. Der er for meget sukker i deres generelle mad som brød osv, men det største problem jeg opleveðe som det største var klart at junk er urimeligt billigt, og De ved ikke en skid om mad, fordi de vokser op med færdigretter og restauranter hvor de vælger det “dårlige”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Åh, jeg kan genkendet det du skriver, Kt! Der er stort set sukker i alting og det er meget svært at gennemskue deres ingredienslister, næringsfordeling osv. Det er en utrolig usund madkultur (helt generaliserende), men jeg giver dig fuldstændig ret; det er et aktivt valg. Du bestemmer selv hvor du handler, hvor meget tid du bruger på mad, hvad der ryger i kurven og hvordan du vil prioritere. Jeg har lige fundet nogle (forhåbentlig) gode farmers markets, som jeg vil til at besøge hver weekend og handle stort ind af frugt og grønt. Det lyder som om, du har fået nogle rigtig gode bud, da du både i USA og jeg har også set mange gode og sunde steder her i New York – heldigvis 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg faldt lige over dette indlæg og måtte smile, da vi nu efter 3 mdr i USA næsten har genfundet vores Netto-livsstil herovre! Altså, alt vores brød bager vi selv, vi køber samme sunde råvarer som derhjemme og spise ikke rigtigt noget processed amerikansk mad, som man som turist spiser. Det er blevet så “dansk”, at min mand klagede sin nød over, at vi ikke havde noget usundt amerikansk i huset, vi havde simpelthen for lidt junk! Så på den måde er det vel en balancegang mellem ikke at leve som amerikanerne gør – men også nyde nogle af deres lækkerier en gang i mellem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak for dine rigtig brugbare erfaringer Sofie! Jeg er vild med udtrykket “Netto livsstil” og vil klart selv prøve mere i den retning 🙂 rigtig god weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Tak i lige måde, håber du har haft en god Memorial Day weekend. Her har vi haft virkelig varmt vejr og så tordenstorme i nat og nu. Svingende vejr! NYC plejer at følge nogenlunde samme vejr, men sommeren er jo på vej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak og i lige måde 🙂 Sommeren er klart på vej herovre, det er varmt og luftfugtigheden er meget høj!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

5 spørgsmål om praktik på Manhatten