Derfor bliver du tyk i USA

At få nye venner som voksen

De fleste får venner i folkeskolen. Nogle af dem falder fra som livet går videre, men så kommer der sandsynligvis nye venner til i gymnasiet, på handelsskolen eller på elevpladsen. Gruppen bliver gerne mere differentieret, når nogle får arbejde, andre tager ud at rejse og flokken bliver spredt på uddannelser og jobs i hele landet. Man siger gerne, at venner for livet får man i skoletiden, men det tror jeg egentlig lidt er noget fis. Hvorfor skulle man ikke kunne møde nye venner, bare fordi man er blevet voksen?

Nye og gamle venner kan noget forskelligt. De gamle venner og veninder kender dig ud og ind. De ved, hvem du var kærester med i 9. klasse, hvordan du fik onde tømmermænd efter torsdagsbyturene og hvordan du har det, uden du behøver sige noget. Men der er også en værdi i, at udvikle sine venskaber løbende. Nogle falder fra og nogle kommer til, sådan er livet.

Det har været en stor omvæltning for mig at flytte midlertidigt til New York, som jo er langt væk fra alle dem, jeg kender og holder af i min hverdag. Jeg har aldrig haft det store problem med at møde nye mennesker og falder generelt ret let i snak med folk, men jeg holder også af tid alene og foretrækker oftest at have en tryg base at vende hjem til, når jeg har været ude og socialisere.

Her i New York har jeg endnu ikke den store omgangskreds, men jeg tror, at det kommer løbende. Der er andre praktikanter i FN og alle er meget åbne, hvilket er fedt i det internationale miljø, som FN kontorerene er. Jeg har dog også brugt sociale medier, hvor jeg via Instagram i sidste weekend mødtes med hele to forskellige søde danske damer. Caroline var på ferie herovre, så vi nappede en gåtur i Central Park til en snak om blogging, kaffe og hverdagen derhjemme. Julie og jeg mødtes søndag til en dag med frokost, is, solskin og udforskning af forskellige bydele. Hun er aupair lidt udenfor New York og har boet herovre i et år, så hun kunne videregive en mass gode erfaringer, der gør hverdagen i en storby lidt nemmere.

Det er ikke altid lige let, men har man muligheden, så er nye venskaber virkelig noget, der kan gøre livet en tand mere rart, efter min mening.

medjulie3

central3

giraf2

nyc6

Har du mødt nogle nye venner for nyligt?

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Jeg synes virkelig du formår at tage fat i nogle gode pointer og indspark i dine indlæg om at rejse ud og være i praktik. Kan genkende en del, men bliver i den grad også inspireret af at læse med herinde.
  I forhold til veninder og at møde nye mennesker, så står jeg næsten lidt i en omvendt situation, hvor jeg skal “finde” mine veninder igen, efter at have rejst rundt i et halvt års tid. Jeg tror egentlig, jeg kan være svær at være veninde med. Specielt de sidste år, hvor jeg “ofte” har været bortrejst nogle måneder ad gangen.
  Så sent som i dag har jeg dog lige været hjemme ved min veninde fra studiet. Hun fødte en dreng i januar, da jeg sad i outbacken i Australien – kontraster, du ved 😉 I de kommende uger glæder jeg mig til at catche up med min gymnasieveninde og min veninde fra praktikken, som besøgte os på Bali i efteråret. Og så glæder jeg mig til at starte studiet op igen i september og møde nye mennesker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak Laura! Det er jeg glad for at høre 🙂 Det kunne jeg godt forestille mig var en svær situation at stå i, da du jo har nogle helt nye erfaringer og oplevelser med i bagagen og derfor måske lige skal lære dine gamle veninder at kende på ny. Jeg håber, du kan få udviklet dine gamle venskaber til nye venskaber på en god måde, så i alle bliver glade for det 🙂 Og så rigtig meget held og lykke med studiestarten efter sommer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej Anna
  Jeg synes, det er så spændende at følge med i dit praktikophold i USA. Jeg har selv stået med tankerne om at tage en del af min uddannelse udenlands, når jeg kommer på universitetet. Jeg har dog store hofteproblemer, og er derfor meget nysgerrig på, hvordan man lige strikker en længere udenlandstur sammen samtidig med, at man skal klare hofterne (tænker på, om man skal tegne sundhedsforsikring osv. og hvordan får man lægehjælp, hvis man får store problemer?)
  Jeg er alt i alt rigtig nysgerrig efter, hvordan du har klaret det med planlægning af rejsen og klarer det nu, da jeg ved, du har dit at slås med hoftemæssigt. Tænker især på, om jeg ville have nogen overhovedet at gå til, hvis jeg læste et semester i USA og ikke kunne få hjælp af mine danske kirurger og hofteeksperter.

  Håber det er ok jeg spørger. Ønsker dig alt det bedste videre i din praktik og vil lige hilse og sige, at du er mega sej 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Ditte. Tak for dine søde tanker og spørgsmål. Det vil jeg rigtig gerne svare på, men det kræver nok et lidt længere svar, end her i kommentarfeltet. Jeg overvejer at skrive et særskilt blogindlæg om det at rejse med smerter, men hvis jeg ikke kommer ind på alle svar, så må du gerne sende mig en mail 🙂 Jeg har også lige sat gang i en Q&A, så jeg laver nogle opsamlende indlæg i løbet af ugen, hvor jeg skriver lidt mere detaljeret om planlægning af rejser, forsikring osv. For det er faktisk en stor udfordring og det tog mig lang tid at afgøre, om jeg ville tage chancen og tage afsted – på trods af mit helbred. Jeg håber meget, at du får hjælp til at arrangere dine drømme i fremtiden! Mit bedste råd er, at du er helt afklaret med din situation hjemmefra. Er der nogle operationer i sigte? Så vent. Er der forværring i smerter? Så vent. Du har hele livet og det er ikke det værd, hvis der går noget galt, mens du er afsted. Jeg ventede indtil de danske eksperter ikke kunne gøre mere for mig. Mine smerter er/har været nogenlunde stabile det sidste års tid og jeg har en plan med smertestillende medicin, der fungerer ok. Derfor mente jeg, at nu var et ok tidspunkt.
   Men send mig endelig en mail, hvis jeg ikke kommer ind på det hele i mine indlæg løbende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det var meget nemmere i gamle dage, da man sad på DR’s hjemmeside og spillede PowerBabe 😀 Håber, du har det skønt i NY!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Åh ja, for søren!!! 😀 Tak for de søde tanker Line og i lige måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Derfor bliver du tyk i USA