Hindbær og hvid chokolade grød

Sund chokolademousse

Nogle gange trænger man bare til en god dessert! Kender du ikke det? Efter en god middag med veninderne, til den gode film eller bare sammen med kæresten fordi det er fredag. For et stykke tid siden spiste jeg en lækker aftensmad med en god veninde, og hun nævnte en opskrift, hun havde set på sund chokolademousse.

Vi gik straks hen til nærmeste supermarked og købte ind til denne opskrift, som vi derefter ændrede til den passede vores smagsløg. Resultatet blev en helt fantastisk fyldig, cremet og meget smagfuld sund chokolademousse! Der er en noget overraskende ingrediens som base, men det skal du ikke lade dig afskrække af…

12767404_10208683311781531_1430937654_n

Vi lavede vores sund(ere) chokolademousse med en kraftig chokolade på 86% kakao, men er du ikke til helt så mørk chokolade, kan du vælge en mildere kakaoprocent. Du kan også sagtens bruge sukkerfri chokolade, men vær opmærksom på, at det måske ikke smelter helt ligeså jævnt. Vi gav også vores et lille spark af frisk chili, men det kan udelades eller erstattes af fx. lakridspulver, hvis man er mere til den slags.

Ikke mere udenomssnak, nu til sagen; opskriften!

chokomouse2

Opskrift til 4 små glas

– 1 stor sød kartoffel

– 60 gram mørk chokolade

– 1 knivspids salt

– 1 spsk kokosolie

– En smule finthakket frisk chili

– 1 æggehvide

– 1 æggeblomme

– Skræl fra en økologisk appelsin

Start med at skrælle den søde kartoffel og hak den groft. Kog ternene indtil de er helt bløde og lad dem køle af. Gør gryden ren og brug den nu til at smelte 1 spsk kokosolie. Det skal kun have ganske kort tids varme, til det er smeltet. Sæt derefter den mørke chokolade til at smelte over et vandbad og tilføj en knivspids salt.

Bland 1 æggeblomme sammen med sød kartoffeltern og blend dem med en stavblender (eller i en blender). Tilføj frisk chili og rør godt sammen. Pisk æggehviden helt stiv og vend forsigtigt i chokolademassen. Stil den derefter på køl i en halv times tid, og server sammen med lidt appelsinskræl på toppen og en god kop the.

Velbekomme!

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hindbær og hvid chokolade grød