Sommerlook til kontoret med 20% rabat

Har din læge talt ned til dig?

En læge er en autoritet. Et menneske du stoler på og hvor du lægger dit helbred i deres hænder, fordi de ved mere, end du gør. Det er sårbart, privat og til tider også grænseoverskridende. Netop derfor er det vigtigt, at det er en tryg og rar oplevelse at gå til lægen, men det er langt fra altid tilfældet.

Jeg besøgte en læge i sidste uge, hvor jeg gik derfra med den brændende fornemmelse af tårer i øjenkrogen, der var lige ved at presse sig på, men stædigt blev holdt tilbage af mit forsøg på at bevare en værdig facade, da jeg gik direkte fra det fancy kontor i midtown Manhatten tilbage på arbejde.

Jeg tager (desværre) stadig smertestillende medicin og uden at kede jer med de lovmæssige detaljer, kan jeg skrive, at jeg kun har fået medicin med til to måneder her i USA, hvor min specifikke medicin er under streng kontrol. Lovgivningen herovre er strammet gevaldigt, da de har haft problemer med især unge, der misbrugte receptpligtig medicin og solgte videre, da det var for nemt at snyde med recepterne.

Det rammer så mig, da jeg tager godtroende hen til en læge, der på meget lidt elegant vis, får vist sin egen personlige ligegyldighed med mig, min situation og mine ’smerter’. Hun tager dog gerne mine 100 dollars for et 5 min besøg, mens hun insinuerer at jeg nok slet ikke har brug for min medicin, og at hun i hvert fald ikke kan hjælpe mig. Pisse fedt.

I New York er læger nemlig ikke noget man bare har eller tager for givet. At gå til lægen er nemlig en dyr fornøjelse, da sundhedsvæsnet som bekendt primært er privatiseret i USA. Har du ikke en sundhedsforsikring eller millioner i banken, kan det være meget svært for dig, at få hjælp.

Jeg arbejder nu videre på at finde en løsning, hvilket er tidskrævende og kræver meget energi, men det skal ikke ødelægge hverken min dag eller mit ophold her i New York, hvor jeg er meget glad for at være. Det er hårdt, men jeg kæmper videre.

brugnu

Jeg har stor respekt for læger, deres fag og deres kundskaber, og jeg kan naturligvis ikke tale på andres vegne, så dette indlæg er udelukkende relevant for én subjektiv oplevelse ved én tilfældig læge i New York. Jeg kan netop kun fortælle min egen personlige historie, der måske vækker genklang hos andre?

Den populære blogger Anna Due skrev eksempelvis et indlæg om ikke at blive taget alvorligt ved hendes læge, som du kan læse  HER

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Ej for pokker, Anna 🙁

  Vi skal til NY i morgen – kan vi tage noget med til dig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for tilbuddet søde Jane, men det må i desværre ikke. Jeg er i dialog med udenrigsministeriet om mine forældre måske kan få lov til at tage noget med, men det kræver en Sørens masse dokumentation og tilladelser :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv Anna, hvor er det synd du skal kæmpe med det, og hvor lyder den læge latterlig!
  Min læge er også en idiot..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det er bare SÅ frustrerende. Jeg håber, du finder en bedre læge, der kan hjælpe dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Sommerlook til kontoret med 20% rabat