Basisvarer til sunde kager

Idioten der har madpakke med…

Jeg er sådan en skør type, der ikke gider betale for min frokost hver dag. Altså jeg stjæler naturligvis ikke min mad, men jeg foretrækker for det meste at købe den i et supermarked.

De fleste her i New York går ud i dagens frokostpause, hvor de gladeligt betaler mellem 10 og 20 dollars for en salat, noget suppe eller en sandwich. Jamen, de er da tydeligvis mig, der er idioten her, når jeg finder min tupperware frem igen igen. Eller noget…

Det sjove ved at flytte til en ny by, er alle de mange små forskelle, som man opdager undervejs. Jeg synes da også det er hyggeligt at spise ude ind i mellem, men foretrækker ærlig talt en god middag med et glas vin eller et stykke rigtig lækker kage. Jeg synes personligt, det er penge lige ud af vinduet at smide 100 kr HVER dag i frokostpausen. Ind i mellem går jeg med en kollega ud, men de fleste dage har jeg forberedt en god gammeldags madpakke hjemmefra!

frokostmed

frokost

Typisk består min madpakke enten af rester fra aftensmaden såsom bagt græskar, glutenfri pasta, tomatsovs, grøntkål og grønne bønner. Den kan også bestå af en sandwich, en proteinbar, et stykke frugt og et æg eller nogle nødder. Jeg er begyndt at medbringe min egen kaffe om morgenen, da en Starbucks kaffe om dagen alligevel også løber op.

Nu lyder jeg måske super nærig, hvilket jeg muligvis også er, men jeg vil gerne spise mad, som jeg selv har tilberedt både for min sundhed og for min økonomis skyld. Mad er bestemt ikke billigt herovre, og især sund mad er virkelig dyrt. Du kan læs hvordan jeg har lagt mit budget til mitpraktikophold lige HER. Eller læse en dag i mad i New York HER

 

   

8 kommentarer

 • Michelle

  Bliver der så rent faktisk kigget skævt til dig så? Eller er det helt okay? Føler du, at du går glip af noget socialt ved ikke at spise frokost ude, eller finder de andre deres frokost hver for sig?
  Jeg havde nok gjort det samme som dig. Det er for dyrt i detlange løb, og når man laver det selv, ved man også, hvad der i 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Gode spørgsmål Michelle! Faktisk synes mine kollegaer at det er spændende med konceptet om madpakke, og de har været ret interesserede i at høre, hvordan vi typisk spiser frokost i Danmark. Der er ikke rigtig nogen kantine og folk spiser generelt ikke sammen, med mindre de går ud at spiser hele kontoret 1 gang om ugen, hvilket jeg naturligvis også er med til. Det er rigtig hyggeligt at spise ude og lære de andre at kende, men på de travle hverdage vil jeg personligt hellere selv medbringe min mad, end betale alt for mange penge for en kedelig salat 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Rart at høre, at du ikke føler dig socialt ekskluderet! Og hvor er det sjovt, det der med madpakken. Det vil jeg jo nok mene, er det mest almindelig valg 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det gør jeg slet ikke, da de fleste faktisk går ud selv og henter deres frokost, men så spiser man alle sammen ind i mellem ude 🙂 Og jeg opgiver aldrig min madpakke 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg synes bestemt ikke du lyder nærig. Fornuftig og sparsommelig vil jeg hellere kalde det! 🙂 Jeg har det på samme måde som dig. Jeg ville nok også tage min egen mad med, og så spise ude engang imellem. Dermed tror jeg også på at man nyder det at spise ude lidt ekstra, end hvis man gjorde det hver dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Vi er helt enige Mette! Jeg elsker også at spise ude, men foretrækker at vælge noget, hvor jeg virkelig har lyst til maden og kan nyde den fuldt ud, når jeg spiser ude. Den småkedelige salat, som bare tages med på farten eller den første og bedste sandwich til 80 kr er bare ikke lige det, jeg gider bruge mine penge på. Så tager jeg hellere selv madpakken med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg kan også virkelig godt forstå, du vælger madpakken! Da jeg var i praktik, gik vi altid over i kantinen og spiste sammen, så der droppede jeg hurtigt idéen om madpakke. Til gengæld kunne man få en fin, mættende salat til 2-3 €, så det var til at leve med 😉 Der var også forskellige varme retter til maks. 5 €, så ofte valgte jeg også bare det og spiste så bare noget let derhjemme om aftenen. Men der er Tyskland også et noget mere taknemmeligt land end USA rent økonomisk 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det lyder både hyggeligt og lækkert Johanne! Her er priserne desværre generelt ikke så SU venlige, men så vælger jeg madpakken 80% af tiden og nyder de sidste 20% ude et lækkert sted med god mad 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Basisvarer til sunde kager