Brunch på Upper East Side

Kan du være sund og drikke alkohol?

For et lille års tid siden drak jeg stort set ikke alkohol. Jeg havde en kostplan, og min træning var meget vigtig for planlægningen af min hverdag.  Dengang skrev jeg ‘10 fordele ved ikke at drikke alkohol‘ og snakkede om den danske alkoholkultur. Selvom jeg er et andet sted nu, hvor mit liv er tilrettelagt anderledes, og mine tanker om sundhed også er anderledes, er jeg stadig meget interesseret i sammenhængen mellem sociale normer og alkohol.

Som enhver anden debat kan snakken om alkohol hurtigt blive dikotomisk. Enten drikker du eller også drikker du ikke, underforstået enten er du ‘sund’ eller også er du ‘usund’, hvilket samtidig betyder at det ene valg nu er truffet. Nu er du sådan én der drikker, så nu hvor du alligevel ikke kan have en sund livsstil, så er det forventet, at du tyller shots hver fredag og lørdag. Den definitive tankegang fører sjældent andet end destruktive ‘alt eller intet’ adfærd med sig, og det kan også skabe nogle ubehagelige sociale situationer, hvor du skuffer den ene eller den anden ved enten at åbne flaskerne eller lade procenterne stå.

Der er brug for en mere nuanceret og åben snak, når vi snakker om alkohol! Jeg kan ikke snakke for andre, men jeg kan give mine tanker om emnet med udgangspunkt i min hverdag. Giv gerne dit besyv med i kommentarfeltet!

rooftop

Folk i New York er hardcore. Den gennemsnitlige arbejdstid er mere end 10 timer om ugen længere, end den er de fleste steder i Danmark. De fleste har lang transport til og fra arbejde, men alligevel er det helt normalt, at gå ud og få en drink eller to stort set hver dag efter arbejde. Weekenderne byder på endeløse privatfester, barer med bundløse skabe med kolde øl og diskoteker, hvor bartenderne står og shaker drinks, som var der ingen dag i morgen. Work hard – play hard!

bobler3

Der er rigtig mange, der elsker en hverdag 100% dedikeret til kost, træning og måske endda også fitnesskonkurrencer. Det synes jeg, er hamrende sejt. Ligesom jeg også synes, det er super sejt at dedikere sin tid til at dekorere fine kager, sy sit eget tøj eller være en haj til Excel. Respekt for forskellighed burde gælde i alle livets henseender – også sociale normer om mad og alkohol.

Jeg havde selv engang et mål om at stå på en scene, men måtte sande, at det ikke var/er et realistisk mål for mig og min krop. Jeg er nu et sted i mit liv, hvor jeg har fået en chance for livet med en praktikplads i New York for FN, som jeg har tænkt mig at udnytte til fulde. Jeg vil drikke bobler på toppen af en bar midt i Manhattens travle byliv og jeg vil grine over en lækker brunch på Upper East Side uden at tælle kalorierne, men jeg vil også bevæge min krop, spise grøntsager hver dag og springe kagen over på arbejde. Måske prioriterer andre helt anderledes og synes, jeg er helt galt på den, men det er så ganske i orden.

Du kan læse mine tanker om bikinifitness HER og HER

 

 

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Ann Katrine

  Jeg kan sagtens føle mig sund og i balance med min krop, hvis jeg tager et glas eller en flaske vin med veninderne og nyder atmosfæren og selskabet.. jeg bliver ligesom psykisk opladt, hvilket smitter af på min træning og livsglæde i det hele taget… Men hvis jeg tager en ordentlig druktur med junk food bagefter og lidt for mange gange i træk, så føler jeg at jeg lige skal passe lidt bedre på min krop… Så lidt med måde er vel min endelige kommentar:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Vi er ganske enighe Ann Katrine og jeg tror bestemt også det er vigtigt, man lytter til sin krop. For mig handler det meste om moderationer, hvilket både gælder søvn, chokolade, træning, alkohol, stress og broccoli. Det hele skulle gerne være i mængder, hvor jeg har det godt og har god energi 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg synes, det er godt, du berører emnet. Nu drikker jeg ikke selv (da jeg ikke bryder mig om det, har aldrig været fuld), menjeg synes dette er et godt emne, der fortæller, at alkohol sagtens kan indgå i et sundt liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for din kommentar Johanne. Der sker nemlig være plads til at drikke eller ikke drikke præcis som man har lyst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det lyder sundt – fordi det lyder som om du har “the time of your life”
  Så fyr den af <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak! Jeg synes nemlig også, det er ret fornuftigt en gang i mellem at nyde, der hvor man er 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Brunch på Upper East Side